2024. április 27. - Zita

Búcsúlátogatás Szili Katalinnál

Lomnici Zoltán és Szili Katalin sem tart attól, hogy befolyásolná a Legfelsőbb Bíróság működését, hogy a testület élére nem sikerült új elnököt választania az Országgyűlésnek. A Legfelsőbb Bíróság június 26-val leköszönő elnöke kedden járt a házelnöknél b
2008. június 17. kedd 19:05 - Hírextra
A Legfelsőbb Bíróság elnöke - a házelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón - azt mondta: bízik benne, hogy mihamarabb lesz új elnöke a testületnek, ezért is ajánlotta fel ebben segítségét a köztársasági elnöknek.

Az elmúlt hat évet értékelve Lomnici Zoltán úgy fogalmazott: "a hibák, a gondok, a nehézségek" ellenére sikeres időszak volt, amelyben béke volt a politika és a bíróságok között. Utóbbit megköszönte a parlamenti pártoknak és a házelnöknek.

A mai, kissé zaklatott belpolitikai körülmények között
pozitív dolog, hogy kiegyensúlyozott maradt a hatalmi ágak közötti viszony - közölte a Legfelsőbb Bíróság leköszönő elnöke.

Lomnici Zoltán fontos eredménynek tartja, hogy az elmúlt hat évben a bíróságok naprakésszé váltak, januártól a legleterheltebb kollégiumnak is három hónap lesz az ügyek lezárásának törvényességi határideje. Szintén az eredmények közt említette, hogy mára már minden bírónak van számítógépe, illetve - mivel az elmúlt hat évben száz százalékkal nőtt a bíróságok költségvetési támogatása - jobbak lettek a munkakörülmények is.

Szili Katalin megköszönte Lomnici Zoltán munkáját. Emlékeztetett arra, hogy a tíz éves igazságszolgáltatási reform egy jelentős része arra az időszakra esett, amikor Lomnici Zoltán volt a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke.

A leköszönő elnöktől kapott, az OIT által készített, a reformidőszakról szóló összegzést - mint mondta - továbbítják a frakcióvezetőknek, és az Alkotmánybíróság elnökének.

Lomnici Zoltán az MTI kérdésére elmondta: várhatóan szerdán tesz búcsúlátogatást Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását