2024. április 20. - Tivadar

Juss fel a csúcsra kerékpárral!

A kerékpározás hívei egyöntetűen állítják: a maratoni kerékpárversenyek hegyi terepviszonyok között igazi kihívást, megmérettetést jelentenek. Persze nemcsak a gyakorlott bringázókra számítanak idén nyáron, a legnagyobb hazai kerékpáros szabadidő sportese
2008. május 27. kedd 16:48 - Hírextra
A T-Mobile - a sokak számára vonzó szabadidős mozgalom és kerékpáros életmód elkötelezett híveként - 2004 óta nyíltan és deklaráltan népszerűsíti, segíti a kerékpáros mozgalmat, legyen szó évente megrendezendő városi biciklitúráról, vagy maratoni versenyről.

A kerékpár reneszánszát élő, sokakat vonzó sport, szabadidős tevékenység. Remélhető, hogy a T-Mobile közreműködésének köszönhetően egyre többen fogják felismerni előnyeit és erényeit, és az eddigi példák alapján idén is sokan vesznek majd részt a maratoni megmérettetéseken is. Hiszen "a kerékpár egyszerre életmód és elkötelezettség. Aki kerékpározik, egyszerre saját magáért és a környezetéért is felelősséget érez."

A rendezvényeken fontos szerepet kap a biztonság is. Az elmúlt években is több, a kerékpározás biztonságát erősítő program indult útjára. Iskolásoknak és még kisebbeknek különböző rendezvényeken, iskolai oktatásokon, játékosan igyekeznek a szervezők elmagyarázni, tudatosítani, hogy odafigyelés, bizonyos szabályok betartása nélkül a biciklizés veszélyes is lehet. Köztudott, hogy a bringások megfelelő bicikliút hiányában, a gyalogosok mellett a közlekedés legkiszolgáltatottabbjai közé tartoznak. Szomorú, hogy aki pedálozva indul munkába, az az elvárhatónál nagyobb rizikót vállal. Azonban amíg ez a helyzet nem változik, addig a biztonságos kerékpározás programja életeket menthet.

A T-Mobile jóvoltából ezért is jelenik meg fő üzenetként a biztonságos kerékpározás, a környezetvédelem, az egészséges és sportos életmód a TOP Maraton sorozat állomásain is.

A T-Mobile Top Maraton első futamára, Caprine Maraton Szilvásvárad versenyre május 25-én került sor. Idén, a verseny előtt egy héttel már 1400-an jelentkeztek a megmérettetésre. A bringások hetedik alkalommal vágtak neki a Bükk ösvényeinek a Szilvásváradi Lovas Stadionból indulva.

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseménye a július 6-ai Duna Maraton. Az elmúlt években közel 9 ezer résztvevője volt a versenynek, több mint 100 ezren biztatták és éljenezték a versenyzőket a pályát övező településeken, a rajtnál és a célban.

Augusztus 3-án rajtol a Bükk Maraton mezőnye, az Eger mellett lévő Berva-völgyből. A 44 kilométeres rövidtáv teljesen tanuló, kezdő pálya, ezért azok is elindulhatnak, akik elsőre nem vállalják a hosszabb, technikásabb megmérettetést. "A legnagyobb kihívás a legmagasabb hegyen" - szól a verseny szlogenje az augusztus 31-én rendezendő Mátra Maratonnak.

A kezdők, a maratoni versennyel egyidőben mindhárom helyszínen részt vehetnek a T-Mobile természetjáró túrán - természetesen biciklivel. A hegyi ösvényeken szakavatott túravezető segíti azokat, akik közel 10 kilométert teljesítenek kényelmes, túra tempóban.

A versenyekről, rendezvényekről információk és beszámolók a T-Mobile WAP portálján, a T-Zones WAP-on és az intraneten olvashatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását