2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Sugárzó napsütés

Nagyon erős kategóriájú, 7,9-es UV-B sugárzás várható országszerte hétfőn és a következő napokban - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t. A magas értékek az egész országra érvényesek lesznek. Normál bőrtípusnál már 15 perc napon tartó
2008. május 26. hétfő 12:56 - Hírextra
A meteorológiai szolgálat felhívja a szabadban tartózkodók figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre.

Ha lehetséges, akkor napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást, és később is használjanak fényvédő krémet. Viseljenek kalapot és UV-szűrős napszemüveget - írták.

A földfelszínt érő ultraibolya-sugárzás mennyisége változik a nap során. Legmagasabb értékét általában dél körül éri el, amikor az égen nincs felhőtakaró. Az UV-index számértéke 1-től 10-ig terjed; minél nagyobb ez a szám, annál nagyobb annak a valószínűsége, hogy az UV-sugárzás hatására egyre kevesebb idő alatt kialakulhat a bőr vagy a szem sérülése, károsodása.

Az UV-B sugárzás az egészségre ártalmas. Nagy mennyiségben leégést, súlyosabb esetben rákos elváltozást okozhat, továbbá károsítja a szemet és gyengíti az immunrendszert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását