2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kocsonyafesztivál immáron tizedszer

A 10. Miskolci Kocsonyafesztivál a hagyományos Nagy Miskolci Ízkocsonya versenyéhez kapcsolódva kistérségi kocsonyafőző versenyt is tart az idén - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2010. január 19. kedd 08:30 - HírExtra
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Észak-Bükki Régiója és a Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál védnökségét élvező hagyományteremtő program, vagyis a Kocsonyafesztivál nemcsak erősíti és szervezi a helyi közösségeket, de hozzájárul a hagyományok ápolásához, és lehetőséget ad a térségi gasztronómiai idegenforgalom bővítésére - közölték a szervezők, akik szerint a kistérségi kocsonyafőző versenyeknek tétje is van: 2010-ben ezek a Kocsonyafesztivál kocsonyaversenyének területi elődöntői.

A jubileumi fesztivál - a rendezvény történetében először - lehetőséget ad arra, hogy a kistérségi versenyek első helyezettjei egyenes ágon kerüljenek be a 2010. február 19-én kezdődő Kocsonyafesztivál Nagy Miskolci Ízkocsonya versenyébe, ahol hagyományosan erős mezőnyben mérhetik össze tudásukat és gasztronómiai felkészültségüket a kocsonyafőző mesterek.

Az idei rendezvény külsőségeiben egyedülálló módon jeleníti meg a nyolc évszázados Miskolc történelmi hagyományait, legendáit és legendás személyiségeit, a historikus hűséget összeegyeztetve napjaink kulturális választékával. Mindezek mellé pedig olyan különleges gasztronómiái kínálat társul, amellyel a látogatók csak a miskolci téli fesztiválon találkozhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását