2024. április 27. - Zita

Francia filmek a Margitszigeten

A budapesti Francia Intézet MoziKedd elnevezésű sorozata keretében négy francia filmet láthatnak az érdeklődők; a vetítéseket nyáron a margitszigeti Holdudvar Galéria kertmozijában tartják - közölte intézet az MTI-vel.
2008. május 25. vasárnap 10:34 - Hírextra
Fabien Onteniente Kemping című 2006-os vígjátékát június 3-án tűzi műsorra a Francia Intézet - tájékoztatott Balla Borbála, az intézmény sajtóreferense. A film a Kék Hullám Kempingben játszódik, ahová Franciaország minden szegletéből érkeznek visszatérő vendégek. De ez az év más, mint az előzőek: idén a Pic család nem a megszokott helyet kapja lakókocsijának, a nantes-i drogos lány és férje megállás nélkül veszekednek, a dijoni munkanélküli playboy reménytelenül várja felesége levelét. Egy nap egy jómódú plasztikai sebész és lánya toppannak be a kempingezők közé, amíg méregdrága autójukat meg nem javítják, kénytelenek ezt a számukra ismeretlen életformát elsajátítani. A szervezők "az igazi átszellemüléshez" erre az estére strandöltözetet javasolják.

Június 24-én Emmanuel Mouret Csak egy csók című, 2007-es munkáját vetítik. A francia rendezőnek a párkapcsolatok természetét érzékenyen és szórakoztatóan boncolgató vígjátéka arról szól, hogy néha a saját vágyainkkal a legnehezebb szembesülni. A Nantes-ba látogató Emilie és Gabriel az utcán találkoznak, és azonnal felizzik köztük a vonzalom. Mivel mindketten foglaltak, tudják, hogy valószínűleg nem látják többé egymást, de mégis vágynak a másik csókjára.

Alain Resnais 2006-ban készült filmdrámáját, a Szíveket július 15-én vetítik a kertmoziban. A történet több szálon fut: egy válságban lévő pár lakást keres, két ingatlanügynök egy zenés műsort kommentál, egy bárpincér házigondozót fogad idős, beteg apja mellé, egy szerelemre vágyó fiatal nő pedig apróhirdetéseket ad fel.

Augusztus 26-án Rémi Bezancon 2005-ös Életem a levegőben című rendezése szerepel a programban. A vígjáték hőse egy légitársaság oktatója, aki szimulátoron teszteli, mire képesek a pilóták szélsőséges körülmények között. A probléma csak az, hogy ő maga pánikszerűen retteg a repülőgéptől, korábban ezért nem tudta követni élete szerelmét a világ végére.
A filmeket francia nyelven, angol felirattal vetítik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását