2024. április 18. - Andrea, Ilma

Félelem a sötéttől

A római filmfesztiválon mutatták be a Félelem a sötéttől (Peur du noir) című francia animációs filmet versenyen kívül, de nem a gyerekeknek szentelt kategóriában.
2007. november 22. csütörtök 09:27 - Hírextra

A 80 perces film rajzait hat neves szakember készítette, köztük az ironikus és szürrealista humoráról ismert Blutch és Richard McGuire, a The New Yorker rajzolója.

"Tisztelegni akarunk az animációs film előtt egy nagy témával, amelynek hagyományai vannak a filmtörténetben, ugyanakkor a mai világnak is szól. A film az ürességtől, az ego eltűnésétől, a mástól, a másiktól, a másféle jövőtől való félelemről, szorongásról szól" - nyilatkozta Goffredo Bettini, a fesztivál elnöke.

A film fekete-fehér fel-felvillanó színekkel, készítői vegyítették benne a különböző műfajokat a videókliptől a dokumentumfilmig, a rajzfilm és a klasszikus film elemeit is beleértve.
A történetek az álmokat mesélik el, amelyeket sokan visszatérően megélnek: a vonatot, a randevút, amelyet lekésnek, a gépszörnyet, amely eltaposással fenyeget, az éjszakai, ismeretlen célú bolyongásokat.

Az egésznek olyan keleties hangulata van, mint az Ezeregyéjszaka meséinek, nincs benne horror, inkább sok költészet. A rajzok nagyon szépek, kifejezőek, egy évig dolgoztak rajtuk. A narrátorok között van Nicole Garcia és Guillaume Depardieu is - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását