2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Életet mentett a túlélőverseny résztvevője

Egy autóbaleset sérültjével találkozott szembe egy katonai csapatverseny résztvevője a csobánkai erdőben vasárnap hajnalban, a férfit a katonai mentők látták el - közölte a Honvédelmi Minisztérium médiaosztálya az MTI-vel.
2008. május 25. vasárnap 18:05 - Hírextra
A közlemény ismertetése szerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) által szervezett túlélő csapatverseny egyik résztvevője arra lett figyelmes, hogy egy vérző arcú férfi tántorog vele szemben. A férfi csak annyit tudott mondani, hogy gépkocsijával balesetet szenvedett és legurult a sípályán.

Antal Gábor főhadnagy felvitte a sérültet a meredek sípályán a versenyt biztosító katonai mentőhöz, majd - mivel a férfi által elmondottak alapján nem lehetett biztos benne, hogy nem utazott-e más is a gépkocsiban - visszament a gépkocsihoz. A katonai mentő személyzete előkészítette a sérült férfit szállításra, majd átadta őt az időközben megérkező Országos Mentőszolgálat mentőjének.

A segítségnyújtás befejezése után Antal főhadnagy visszatért a kijelölt útvonalra és a versenyt folytatva sikeresen célba érkezett.

A versenyt a ZMNE minden évben megrendezi, a részt vevő négyfős csapatok általában 70 kilométert tesznek meg minimum 15 kilós hátizsákkal. Több fizikai, tájékozódási és elméleti feladatot oldanak meg az állomásokon, úgymint 3200 méter futás kötéllel egymáshoz kötve, felülés rönkkel a mellükön, gépjárműtolás, avagy lajhármászás patak felett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását