2024. április 25. - Márk

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület továbbra sem látja biztosítottnak, hogy 2008-ban a parlagfű pollen koncentrációja valóban drasztikus csökkenést fog elérni és megvalósul a Tárcaközi Bizottság már 2007-re ígért célja, hogy "ne kerüljön több parl
2008. május 16. péntek 17:45 - Hírextra
Bejelentések már érkeznek parlagfű bejelentő vonalunkra.Rendkívül fontosnak tartanánk, hogy a parlagfű éppen aktuális vegetációs állapotában minél többször legyen látható a közszolgálati médiában és történjen utalás a parlagfű mentesítésének módjára. Javasoljuk, hogy minden időjárás jelentéskor legyen látható a növény, ezáltal végre elérhető lesz, hogy a lakosság egyértelműen felismeri.

Betegek szempontjából az évek óta tartó eredménytelenség legfőbb okát abban látjuk, hogy a téma nincs kiemelten és átfogóan kezelve. A megelőzés időszakában nincsenek fokozott ellenőrzések, virágzás időszakában a ma már gyakorlatilag azonnal végrehajtható kényszer-kaszálások száma, a kiszabott bírságok nagysága és száma messze nem tükrözi a probléma súlyosságát. A szakmai háttér adott a politika döntések meghozatalához.

A Parlagfűmentes Magyarország Egyesület megkerülhetetlen és sürgős feladatnak látja a 2008-es parlagfű szezon előtt a tényleges megoldás lehetőségének és konkrét kivitelezésének érdemi újragondolását, az elvégzendő feladatok időbeni megszervezése és kivitelezése feltételeinek létszámi és anyagi biztosítását.

Kérjük, hogy amennyiben parlagfüves területet észlel, 24 órán át működő parlagfű bejelentő vonalunkon - 06 80 204 355 - várjuk hívását ( A szám csak vonalas készülékről hívható).


Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását