2024. április 16. - Csongor

Orbán elégedetlen magával

Orbán Viktor szerint nem volt helyes, hogy durván beszélt a miniszterelnökről egy zárt körű beszélgetésen; a Fidesz elnöke ezt a Blikknek adott, a lap szombati számában megjelent interjújában közölte.
2008. május 24. szombat 11:30 - Hírextra
"Ha ki is csúszott a számon ilyesmi, nem volt helyes ilyet mondanom. Senkiről sem helyes ilyen durván beszélni" - mondta a politikus.

A Fidesz elnöke a Hírszerző.hu pénteken megjelent írása szerint a filmművészeti egyetemen a közelmúltban tartott szűk körű találkozón azt mondta Gyurcsány Ferencről, hogy "hülye, idióta, lássuk be"; erre a balatonőszödi beszédet hozta fel példaként, ami Orbán szerint azt bizonyítja, hogy a kormányfő nem profi politikus, mint ő, hiszen egy profi politikust nem ragadhatnak el az indulatai, nem lehetnek érzelmei.

Az állami beruházásokról szólva a Blikknek adott interjúban Orbán Viktor úgy fogalmazott, azok nagy része nem más, mint "állami umbulda".

Úgy fogalmazott: "A következő kormánynak nincs választása, hogy akar-e tenni ez ellen valamit, vagy sem, hanem kötelessége kivizsgálni: hogyan eshet meg az, hogy egy 300 milliárdos beruházásnak a vége 5-700 milliárd forint". A beruházásokat meg kell csinálni, metróból is több vonal kellene - tette hozzá. Mint mondta, "azt kell megvizsgálni, hogy ilyen áron szabad-e folytatni az építkezéseket".

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz parlamenti választási győzelme esetén hány ciklusra számít, Orbán Viktor azt válaszolta, kétségtelenül több ciklusra, de ennek realitását nehéz megmondani.
Csütörtökön nagy vihart kavart Orbán Viktornak az Index hírportál által idézett, a közelmúltban szűk körben tett kijelentése, miszerint kormányra kerülésük esetén nem hagyományos kormányzás lesz, és sokaknak sok minden fog fájni. Az Index szerint Orbán azt is mondta, hogy az állami nagyberuházások, így a 4-es metró leállítását is tervezi.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője még aznap úgy reagált: egy kormánynak nemcsak lehetősége, hanem törvényi kötelezettsége az, hogy körültekintően és takarékosan bánjon az adófizetők pénzével. Hangsúlyozta: éppen ezért az emberek jogosan várják el a következő polgári kormánytól, hogy vessen véget annak a gyakorlatnak, amely szerint a pénzükből megvalósuló állami nagyberuházások költségei hónapról hónapra drámai mértékben növekednek, miközben a beruházás tartalma nem változik.

A szóvivő szerint az elmúlt időszakban egyre több beruházásnál történt az, hogy az induláskor költségként közölt összeg néhány hónap alatt a sokszorosára nőtt. Hozzátette: ez így nincs rendjén, ez az adófizetők pénzével való felelőtlen és takarékosnak legkevésbé sem nevezhető bánásmód, és ennek véget kell vetni. Mint mondta, minden olyan állami nagyberuházás költségnövekedését meg kell vizsgálni, ahol ez a helyzet áll fenn.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. május 24. 16:20
Mekkora paraszt ez az Orbán.
Egyébiránt ez a durva hang, a primitív stílus az ő sajátjuk, nem meglepetés. (Hosszasan idézhetném a "mélyen vallásos," Orbán keresztényi kijelentéseit: a beteges hazudozótól a túlmozgásos pszichopatáig és tovább.)
Nem baj, jöjjön csak Orbán, ha ez kell az ország népének. Akkor majd kő kövön nem marad!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását