2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gabriel García Márquez álmának gyümölcse

Nyolcvan évesen és 4 évvel a Bánatos kurváim emlékezete után a Gabriel García Márquez továbbra is sikeresen szövögeti a szerelem hálóit. A nyár végére várható szenvedélyekkel és érzelmekkel teli új könyve, amelynek még nincs címe.
2008. május 24. szombat 18:54 - Hírextra
Mindezt Dario Arizmendi, a Nobel-díjas író honfitársa és barátja, a kolumbiai Radio Caracol hírigazgatója jelentette be, aki Mexikóban együtt volt Márquezzel és láthatta a regényt, amelyen a szerző most végzi az utolsó javításokat. Elárulta, hogy "Gabo" sokat kínlódott a könyvvel, amelynek középpontjában egy régóta dédelgetett gondolat van. Ötször írta újra, hosszú időkre félretette, míg végső formába sikerült öntenie.

"A vázlatokat sokáig jegeltem, írtam egy változatot, aztán egy másikat, majd még egy másikat. De most már csaknem készen van. Augusztusban, vagy szeptemberben valószínűleg megjelenik" - erősítette meg az író is, aki különben titokban tartja a könyv témáját, a környezetet, amelyben története játszódik, és a szereplőket is. Csupán annyit lehet tudni előre, hogy az egyik fejezet egy álom gyümölcse.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását