2024. április 18. - Andrea, Ilma

Fantasztikus: nyert a Delta Cannes-ban!

Mundruczó Kornél Delta című filmje nyerte el szombaton a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját a 61. Cannes-i Filmfesztiválon. A világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjére akkreditált kritikusok az Arany Pálmára jelölt hivatalos
2008. május 24. szombat 18:59 - Hírextra
A Mundruczó Kornél Delta című alkotásának ítélt FIPRESCI-díjat a hivatalos díjkiosztást megelőző napon, a fesztivál igazgatójának, Thierry Frémaux-nak a jelenlétében a cannes-i Fesztiválpalota mellett található Plage des Palmes-on (Pálmák strandján) nyújtották a kritikusok a magyar versenyfilm német producerének, ugyanis a rendező és a film alkotói már hazautaztak Magyarországra - tájékoztatta a Magyar Filmunió az MTI-t.

A világ több száz filmkritikusát tömörítő szervezet díjának sorsáról kilenc tagú nemzetközi zsűri döntött, az elnöki posztot Howard Feinstein, az amerikai Filmmaker Magazine neves ítésze töltötte be. A zsűri további tagjai Portugália, Oroszország, Hollandia, Franciaország, Dánia, Anglia és Szerbia vezető filmkritikusai voltak. A FIPRESCI-zsűri a cannes-i fesztivál valamennyi szekciójában bemutatott alkotás - 57 játékfilm - közül választotta ki a hivatalos versenyprogram, valamint a párhuzamos programok legjobbjait.

A romániai Duna-deltában forgatott magyar versenyfilmet - amely a 39. Magyar Filmszemlén elnyerte az Arany Orsó fődíjat, a legjobb filmzene díját (Lajkó Félix) és a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját - nagy közönségsikerrel kedden mutatták be a 61. Cannes-i Filmfesztiválon, s a francia sajtó már másnap kizárólag elismerő kritikákban méltatta a Deltát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását