2024. május 3. - Tímea, Irma

Életfogyt várhat a morbid német elkövetőre

Életfogytiglani börtön fenyegeti azt a férfit, aki a gyanú szerint egy autópálya feletti hídról lehajított egy fatuskót, megölve egy autó utasát.
2008. május 22. csütörtök 15:03 - Hírextra
A brémai rendőrség csütörtöki hivatalos sajtóértekezletén közölte, hogy őrizetbe vették a hatvan nappal ezelőtt elkövetett, az országot rendkívüli módon megrázó bűnügy valószínű tettesét, egy 30 éves, kazah származású Nicolai H. névre hallgató, kábítószerfüggő személyt.

Az eset húsvét vasárnapján történt. Az alsó-szászországi Oldenburg közvetlen közelében az A 29-es autópálya felett ívelő hídról ismeretlen tettes egy 6 kilós fatuskót hajított le. A csaknem 100 méter magasról hatalmas, mintegy 2 tonna súlynak megfelelő erővel becsapódó rönk bezúzta egy arra haladó személygépkocsi szélvédőjét, s fejen találta az autó vezetőjét, történetesen egy 33 éves anyát, aki férjével és két kiskorú gyermekével tartózkodott a kocsiban. A nő a család szeme láttára azon nyomban szörnyethalt, s csakis az apa rendkívüli lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a kocsi kormányozható maradt, majd leállt.

Az eset nem csupán Oldenburgot rázta meg, hanem szinte az egész országot, különös tekintettel arra, hogy a médiában hatalmas nyilvánosságot kapott. Az alsó-szászországi kisváros lakói hitetlenkedve álltak a történtek előtt, igyekezvén elhessegetni azt a gondolatot, hogy a szörnyű tettet egy oldenburgi követhette el.

A hatóságok nagy erőkkel kezdtek hozzá a nyomozáshoz, szinte házról-házra kutattak az esetleges tettes után, számtalan bejelentést vizsgáltak ki, de sokáig egy tapodtat sem jutottak előre a gyilkos merénylet feltárásában. A bejelentések nyomán közzétettek ugyanakkor egy fantomképet is, s ezt követően előbb egy négy-öt fős, fiatalokból álló csoportra terelődött a gyanú. A nyomra vezető fantomképet szinte mindenütt kiragasztották a környéken, így iskolákban, szórakozóhelyeken, középületekben és a benzinkutaknál is. Sőt a hatóságok még mintegy 10 ezer eurós jutalmat is kitűztek annak, aki hiteles bejelentést tesz.

A rendőrség bevallása szerint a kitűzött jutalom vezetett a feltehetőleg igazi tettes kézre kerítéséhez. Nicolai H. ugyanis a közelmúltban tanúként jelentkezett a hatóságoknál, de ellentmondásokba keveredett. A hatóságok ezután házkutatást tartottak a 16 év óta Németországban élő kazah férfi házában, s az udvarban több a merénylethez használthoz hasonló farönköt találtak. A rendőrség szerint a különböző betörések miatt büntetett előéletű Nicolai H. beismerte tettét, s azt "általános frusztrációval" magyarázta.

A rendőrség mindazonáltal folytatja a nyomozást a korábban gyanúsított fiatalok után. Ők azonban a dolgok pillanatnyi állása szerint most már csak tanúként fontosak. Az állítólagos tettes vizsgálati fogságban van, s egyelőre nem világos, hogy a bűncselekményt kábítószer hatása alatt követte-e el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását