2024. május 21. - Konstantin

Budapestre megy Badacsony

Huszonöt kiállító több száz fajta borát kóstolhatják meg az érdeklődők a május 30. és június 1. közötti Badacsonyi Borfesztiválon, amelynek a Városháza Park ad otthont. A rendezvény programjáról csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót.
2008. május 22. csütörtök 18:04 - Hírextra
Először kerül sor a badacsonyi régió budapesti bemutatkozására. A fesztiválon csak a badacsonyi borrégió nedűi mutatkoznak be és ennek érdekében fogtak most össze - remélhetően nem utoljára - a terület borászai, pincészetei - hangsúlyozták a szervezők a távirati iroda munkatársának azon kérdésére, hogy miben különbözik ez a fesztivál a többi, egyre nagyobb számú, hasonló rendezvénytől.

Május 30-án borlovag avatással indul a fesztivál. Vágó István és Csiszár Jenő tévés műsorvezetők megkapják a Vinum Vulcanum lovagrend megtisztelő borlovagi címét.

A tájékoztatón Csiszár Jenő szigligeti lakosként mesélt a szőlőhöz és a borhoz fűződő, családi alapokon nyugvó szerelméről és a badacsonyi borok szépségéről.

A fesztiválon a borászok szakmai előadásokat hallgathatnak meg, az "amatőr" látogatók pedig a borkóstolás mellett tájékozódhatnak a környék programjairól, szállás- és turisztikai lehetőségeiről is.

A szervezők arra is törekednek, hogy a látogatók kényelmesen helyet tudjanak foglalni, a szokásosnál több lesz az ülőhely a parkban - annál is inkább, mivel a kínált ételek és borkorcsolyák között lesz sült pisztráng és más halétel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását