2024. április 27. - Zita

Programok sok műfajban a Bakáts téren

Sok műfajú programmal várják a Ferencvárosi Fesztiválra a közönséget június 13. és július 7. között a Bakáts téren; az eseménysorozaton nemzetközi szereplőgárdával mutatják be Verdi Otellóját és kelet-európai "honfoglalásnak" számít Cole Porter musicalje,
2008. május 21. szerda 15:47 - Hírextra
Gárdos Péter művészeti vezető elmondta, hogy a Rajnától keletre még sosem játszották Cole Porter zenés játékát, amely megfogalmazása szerint hamisítatlan vígjáték. A darabban számos világsláger is felcsendül a szerző művei közül; a címadó dalt korábban olyan legendás művészek adták elő, mint Frank Sinatra vagy Bing Crosby. A darab a harmincas években játszódik, filmváltozatát 1936-ban és 1956-ban is elkészítették, a főszerepet pedig mindkét alkalommal Bing Crosby alakította. Most Auksz Éva, Béres Ilona, Bodrogi Gyula és Szulák Andrea alakítja a fontosabb szerepeket.

A hagyományokhoz híven operaelőadást is tartanak, egy kész produkciót akartak megvenni, végül azonban úgy alakult, hogy egy új és nemzetközi gárdát felvonultató előadás jön létre - közölte Kaposi Gergely. Verdi Otellójának címszerepét a római születésű, bolgár Emil Ivanov énekes alakítja, a női főszerepet Sümegi Eszter szopránénekesnőre bízták. Jago szerepében az orosz származású. magyar operaénekes Fokanov Anatolij áll a Bakáts tér színpadára.

A fesztiválon idén is játszik a Budapest Klezmer Band közös estén a Benkó Dixiland Banddel és a Boban Markovic Ochestrával. A modern táncművészetet a Szegedi Kortárs Balett nemzetközi karriert befutott előadása, a Carmina Burana, Juronics Tamás koreográfiája képviseli.
Ella István orgonaestjén, a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templomban olyan zeneszerzők művei csendülnek fel, mint Mozart, Bach, Ha:ndel és Mendelssohn. Az est vendége Kertesi Ingrid operaénekesnő lesz.

Gegesy Ferenc IX. kerületi polgármester a tájékoztatón hangsúlyozta: a fesztivál előadásainak emlékezetesnek kell lenniük, mert egy mélygarázs építése miatt a következő nyárra máshol kell helyet keresni a fesztiválnak.

Mint elmondta, az önkormányzat állja a fesztivál büdzséjének nagyobb részét, de úgy, hogy a mintegy 150-200 millió forintos keretet átadja a Pinceszínháznak. A polgármester szerint Zubornyák Zoltán igazgató és Gárdos Péter művészeti vezető személye garancia arra, hogy a nyári események színvonalasak lesznek. Emellett pályáznak is forrásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását