2024. április 16. - Csongor

Fligauf és Kenyeres filmjei külföldön

Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotása a legjobb rövidfilm díját nyerte el a kijevi Steps filmfesztiválon; Fliegauf Benedek filmje, a Tejút pedig több európai mustrán versenyez - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.
2007. október 15. hétfő 14:47 - Hírextra
Kenyeres Bálint 13 perces, egy snittből álló alkotása az ukrán fővárosban a napokban befejeződött fesztiválon versenyzett. A történet búzamezőre érkező, teherautóra felmászó menekültek életét meséli el. A rövidfilmet a Cannes-i filmfesztiválon láthatta először a külföldi közönség - írta Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa közleményében.

Emlékeztetett arra is, hogy a Before Dawn kétéves fesztiválkörútja alkalmával csaknem negyven nemzetközi trófeát nyert el, köztük 2006-ban az Európai Filmakadémia legjobb rövidfilmnek járó díját.
Papp Csaba Zoltán arról is tájékoztatott, hogy Fliegauf Benedek Tejút című filmjével és új forgatókönyvével járja Európát. A Tejút az október 17-én kezdődő bergeni nemzetközi filmfesztiválon a Norvég Filmintézet díjáért versenyez, majd az 51. Londoni Filmfesztivál tűzi műsorára.

Londont követően a bécsi filmfesztiválon, a 45. Viennale elnevezésű mustrán versenyez Fliegauf Benedek munkája, október végén pedig a moszkvai Tomorrow fesztivál 100 ezer dolláros fődíjáért száll ringbe. A háromnapos moszkvai filmversenynek a Rengeteg és a Dealer című alkotásokat is jegyző fiatal magyar rendező lesz a díszvendége.

Az ismertető szerint Fliegauf Benedek a Tejút európai fesztiválkörútjával párhuzamosan a Script East forgatókönyv-fejlesztői kurzuson készíti elő The Womb címen új filmjét, amely az Inforg Stúdió és a berlini Razor Film koprodukciója lesz.

A neves európai filmalkotók részvételével megrendezett Script East fórumra benevezett több száz forgatókönyv közül nemzetközi zsűri választotta ki a 12 résztvevőt. A Script East másik magyar résztvevője legújabb forgatókönyvével Esztergályos Krisztina.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását