2024. április 20. - Tivadar

Nem drágul a lakossági áramtarifa

Itthon nem drágul a lakossági áramtarifa – írja a Népszabadság. A cikk szerint a nemzetközi olajárrobbanás közepette a szolgáltatókat ellátó Magyar Villamos Művek 3 százalékkal emelt, a Magyar Energia Hivatal ezt nem engedi továbbhárítani a fogyaszt
2008. május 20. kedd 09:21 - Hírextra
A lap értesülése szerint júliustól sem változik a lakosság és a kis fogyasztású cégek, az úgynevezett "védett fogyasztók" áramtarifája, ugyanakkor a nagyobb céges vevőknek megállíthatatlan a drágulás.

Konszenzusteremtést vár az új egészségügyi minisztertől a kormányfő. Székely Tamás a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztériumban már elkezdték végignézni a hatályos jogszabályokat, mi az ami nem működik. Hozzátette: elődei intézkedéseiből az Egészségbiztosítási Felügyeletet és a jogviszony-ellenőrzést hagyná változatlanul. A tárca új vezetője kitért arra is, azt kérte tőle Gyurcsány Ferenc kormányfő, hogy egyeztetett anyagokkal menjen a kormányülésre, és próbáljon meg konszenzust teremteni.

Délután folytatódik az egyeztetés a BKV vezetősége és a sztrájkbizottság tagjai között. A sztrájkbizottság a legutóbbi, múlt hét csütörtöki tárgyaláson megállapodás-tervezetet nyújtott át a cég menedzsmentjének. Erre várhatóan ma ad választ a vezetőség. Amennyiben nem fogadja el, az érdekképviseletek május 27-étől több napos munkabeszüntetést helyeztek kilátásba.

Elnapolták június 30-ra a Magyar Gárda feloszlatásának perét a Fővárosi Bíróságon. A tárgyaláson hat beavatkozó jelezte, hogy peres félként kíván részt venni a perben, a felperes oldalán a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és az Országos Cigány Önkormányzat erre már engedélyt kapott, míg alperesi oldalon a többi között a Magyarok Világszövetsége és a Jobbik kíván úgynevezett beavatkozóként megjelenni a perben.

Rálőttek egy pénzszállító kocsi biztonsági őrére késő este az egyik debreceni belvárosi bevásárló központnál - tudta meg az MTI. A bűncselekmény akkor történt, amikor az áruház bevételéért érkezett meg a páncélautó. A tettes rálőtt a biztonsági őrre, az esetet a társa jelentette. A rendőrség a nyomozás érdekében hírzárlatot rendelt el.

Hajléktalanok viskói égtek le Kőbányán éjszaka. A Fehér út menti erdős területen több építmény is kigyulladt, de a tűzoltók hamar eloltották. A balesetben három hajléktalan megsérült, őket a mentők kórházba szállították. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.

Kínában élve emeltek ki a romok alól a mentőalakulatok egy férfit reggel a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban, több mint egy héttel a térségben pusztító földrengés után. Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint a 31 éves férfit egy összedőlt erőmű törmeléke alól emelték ki. A múlt heti kínai földrengésnek a hivatalos adatok szerint egyedül Szecsuán tartományban több mint 32 ezer halottja volt.

Egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani. Egy-egy heves zivatarban 90 km/óra fölötti széllökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben nyugaton már csak 15, keleten 25 fok körül valószínű.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását