2024. április 25. - Márk

Túlzott áremelés

Túlzott mértékű a BKV inflációt meghaladó jegyáremelése - mondta kedden a Független Hírügynökségnek Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnökségi tagja. Szerinte a 13 százalékos drágítás összességében 6 százalékkal növeli a kö
2007. december 18. kedd 19:52 - Hírextra

Így valójában nem nőnek a BKV bevételei - tette hozzá Vitézy Dávid, aki a cég felügyelő bizottságának tagjaként a testület keddi ülésen az emelés ellen szavazott.

A VEKE szerint jó ötlet, de túl drága az sms-jegy, amellyel 500 forintért átszállásokkal, 60 percen át lehet közlekedni Budapesten. A 65 évnél fiatalabb nyugdíjasok HÉV-bérletének tízszeres drágulását is bírálta a szervezet, amely szerintük csaknem 5 ezer embert érint.

A BKV Zrt. igazgatósága után a társaság felügyelő bizottsága is támogatta a tarifaemelési javaslatot, amely szerint jövőre átlagosan 13 százalékkal emelkedik a jegyek és a bérletek ára - közölte kedden a BKV. A javaslatot szerdán tárgyalja a főváros pénzügyi és közbeszerzési bizottsága, valamint a városüzemeltetési és környezetgazdálkodási testülete. A végső szót a Fővárosi Közgyűlés mondja ki, várhatóan csütörtökön.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását