2024. április 25. - Márk

Mit tegyünk, ha leégtünk?

Hűsítő tanácsok a kozmetikustól. Aki felelőtlenül napozik, bizony csúnyán megéghet. Hiába a sok felhívás, és drága krémek, még így is előfordulhat, hogy leégünk. Ha már bepirosodott a bőrünk, azonnal hagyjunk fel a további napozással és hűsítsük magunkat.
2008. május 20. kedd 07:09 - Hírextra
- Ha már megtörtént a baj, akkor mindenképpen olyasmivel kezeljük, ami hűsít és nyugtat. Ilyen a sárgabarack, kajszibarack, paradicsom, tejföl, saláta levél, petrezselyem, tejföl és tojássárgája. A salátalevéllel csak annyi a teendőnk, hogy leforrázzuk, megvárjuk, míg kihűl és föltesszük az arcra. A paradicsomban lévő likopinnak és a salátalevélben, petrezselyemben lévő klorofilnak bőrnyugtató hatása van – mondta Tugyi Márta, kozmetikus.

A tejtermékek is regenerálják és táplálják a bőrt, így bátran használhatunk tejfölt vagy túrót.

- Az olíva olaj szintén jótékony hatású, A és E vitamint tartalmaz, valamint hámképző és gyulladáscsökkentő hatású. A legegyszerűbb, ha tojássárgáját keverünk össze petrezselyemmel, paradicsommal és olívaolajjal. Mindezeken kívül hatásos lehet még a kamillatea, arcra és dekoltázsra, amit természetesen le kell hűteni és gézlapok segítségével tanácsos felhelyezni. Leégés után tartózkodjunk a bőrradírtól, sőt a törülközővel se dörzsöljük a bőrt, inkább csak tapogató mozdulatokkal töröljük. Ha már elkezd hámlani a bőr, akkor azt érdemes elősegíteni, hiszen azok már úgyis elhaltak a hámsejtek.

A kozmetikus mindenkinek azt tanácsolja, hogy főként az arcunkat és a dekoltázsunkat óvjuk az erős naptól, hiszen ott a legvékonyabb és legérzékenyebb a bőrünk. Leégés után addig kerüljük a napfürdőzést, amíg nem regenerálódik a bőrünk.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását