2024. május 3. - Tímea, Irma

Elismerések a honvédelem napja alkalmából

A honvédelem napja alkalmából elismeréseket és kitüntetéseket adtak át a minisztérium és a vezérkar központi ünnepségén kedden Budapesten. Az elismeréseket Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnö
2008. május 20. kedd 18:40 - Hírextra

Sólyom László köztársasági elnök - a honvédelmi miniszter előterjesztésére - május 21-i hatállyal előléptette vezérőrnaggyá Tóth András dandártábornokot, a Katonai Felderítő Hivatal főigazgató helyettesét.

A honvédelmi miniszter a katonai közigazgatásban tartósan végzett kiemelkedő munkássága, valamint a honvédelmi igazgatás korszerűsítése érdekében kifejtett átlagon felüli teljesítménye elismeréséül, a honvédelem napja alkalmából Ferdinandy Gejza díjat adományozott Wapplerné Balogh Ágnes szakállamtitkárnak.

Szekeres Imre, a honvédelem egészét érintő áldozatos munkássága, a harckészültség fenntartása, a személyi állomány kiképzése, nevelése és utánpótlása terén kifejtett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréséül Hunyadi János-díjat adományozott Tömböl László altábornagynak, a Magyar Honvédség összhaderőnemi parancsnokának és Talla István nyugállományú vezérőrnagynak, a légierő volt vezérkari főnökének.

A nemzetközi katonai kapcsolatok elmélyítése érdekében tartósan végzett kiemelkedően eredményes tevékenysége elismeréséül Andrássy Gyula-díjat vehetett át Hollósi Nándor nyugállományú altábornagy, korábbi miniszteri főtanácsadó.

A miniszter I. osztályú Honvédelemért kitüntető címet adományozott három országgyűlési képviselőnek is. Az elismerést Karsai Péter (MDF), Nyitrai András (Fidesz) és Mécs Imre (MSZP) kapta.

A Honvédelemért kitüntető cím II. osztályát vehette át többek között Gedei József szocialista országgyűlési képviselő, Jászberény polgármestere.

A rendezvényen átadták a Honvédelemért és az Aranykor kitüntető címek, valamint a Szolgálati érdemjel különböző fokozatait is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását