2024. május 6. - Ivett, Frida

Fiatal magyarok sikere Londonban

Jane Neil brit kurátor elismeréssel szólt arról a négy fiatal magyar festőművészről, akiknek munkáiból kiállítást szervezett az f a Project galériában, a londoni Tate Modern közelében.
2008. május 20. kedd 18:43 - Hírextra

Horváth Roland, Bodoni Zsolt, Szabó Dorottya - mindhárman a Budapesti Képzőművészeti Egyetemen diplomáztak - és Sudár Péter, aki a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának festő szakán végzett, a londoni galéria vendégei.

Jane Neil brit kurátor évek óta a tehetséges közép-kelet-európai művészek felkutatásával foglalkozik és az a terve, hogy visszamegy Magyarországra, és folytatni akarja a most elkezdett és nagy sikernek örvendő sorozatot - mondta el az MTI-nek Takács Ildikó Katalin, a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója.

A kurátor segítője Dianne Brown művészeti tanácsadó és a kiállításnak helyet adó f a Project galéria vezetője, Nicholas Baker.

A három fiatalember most először állít ki a brit fővárosban, Szabó Dorottya viszont 1999-ben már bemutatkozott a londoni közönségnek és sikeres volt homályos, egymásra épült képeivel, amelyek úgy hatnak, mint múltbéli történések maradványai.

A négy fiatal festő kiállítása az f a Project galériában június 28-ig tart nyitva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását