2024. április 26. - Ervin

Egészségügyi információs szolgálat az interneten

A Google elindította rég várt egészségügyi információs szolgálatát, a Google Health-t. A regisztrált felhasználók létrehozhatják a jelszóval védett személyes profiljukat, amelyben kórtörténetüket, gyógyszereiket, esetleges allergiájukat tüntethetik fel.
2008. május 20. kedd 16:05 - Hírextra

A beépített orvoskereső segítségével a lakóhelyük vagy betegségük szerint megfelelő szakembereket találhatnak. A "virtuális gyógyszeres doboz" pedig időben figyelmezteti a pácienseket, amikor be kell venniük az esedékes medicinákat, s emlékezteti őket a készítmények közötti esetleges kölcsönhatásra is.

A honlap segítségével a betegek időpontokat kérhetnek orvosuktól, s online megkaphatják a kért receptet, vagy a vizsgálatok eredményeit.

A Google Health tartalmaz linkeket a nagyobb amerikai gyógyszertárakhoz, orvosi csoportokhoz, valamint a készítményeket tesztelő laboratóriumokhoz.

Az informatikai vállalat biztosította felhasználóit, hogy a páciensek kontrollálhatják az egészségügyi adataikhoz való hozzáférést. Ennek ellenére a szolgáltatásnak vegyes a fogadtatása, sokan az adatbiztonság miatt aggódnak. Az Egyesült Államokban az egészségügyi szolgáltatók működését adatvédelmi törvények szabályozzák, ugyanakkor alig-alig történt valami a személyes elektronikus egészségügyi adatok védelme, s felhasználói alkalmazás szabályozása érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását