2024. április 25. - Márk

SZDSZ: bársonyos reformok, drágább gyógyszerek

Az SZDSZ véleménye szerint Székely Tamás egészségügyi miniszter legutóbbi nyilatkozata már azt sejteti, hogy a Gyurcsány-kormány nem reformokat akar, hanem az eddigi eredmények visszafordítására törekszik. A szabad demokraták szerint a bársonyos reformok
2008. május 20. kedd 16:05 - Hírextra

A liberálisok ügyvivője kitért a miniszternek arra a kijelentésére is, miszerint a gyógyszerészszakmát illetően a legfontosabb feladatok között tartja számon, hogy átvizsgálják a gyógyszer-gazdaságossági törvényt, annak érdekében, hogy a szakma jövedelmezőségét biztosítsák. A szabad demokrata politikus szerint ezzel a kormány azt ígéri a patikák tulajdonosainak, hogy nagyobb bevételeik érdekében vagy minden adófizető, vagy a gyógyszervásárlók többet fognak fizetni a gyógyszerekért.

Horn Gábor leszögezte, hogy a liberálisok ellenezik a reformok visszafordítását. Véleménye szerint ugyanis a gyógyszerreform két legnagyobb eredménye, hogy megszűnt a gyógyszerkassza hiánya és a valódi árverseny leszorította a gyógyszerárakat. Hasonlóan fontos eredménynek nevezte az is, hogy több száz új patika nyílt, jelentős részük vidéken.

Az SZDSZ helyteleníti azt az új szemléletet, amelyből a patikaalapítás feltételeinek szigorítása bontakozhat ki.

"A liberális reformok az egészségügyben csökkentették a gyógyszerek árát, növelték a patikák számát, a betegek érdekét szolgálták – a bársonyos reformok viszont drágább gyógyszereket, és a társadalombiztosítás egyensúlyának felborulását eredményezhetik" - zárja közleményét Horn Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását