2024. április 26. - Ervin

Az angolok utolérik a spanyolokat és az olaszokat

Az eddig lejátszott BEK-, majd BL-finálékban a spanyol és az olasz csapatok szerepeltek a legeredményesebben 11-11 diadallal, de az angolok - a Manchester United vagy a Chelsea révén - ezúttal mindenképpen utolérik őket.
2008. május 20. kedd 15:33 - Hírextra

Spanyolországból a Real Madrid kilenc, az FC Barcelona két sikerrel büszkélkedhet. Az olaszok közül az AC Milan hét, az Internazionale és a Juventus két-két alkalommal bizonyult a legjobbnak. Anglia képviseletében az FC Liverpool öt, a Nottingham Forest és az idén is érdekelt Manchester United két-két, míg az Aston Villa egy győzelmet szerzett.

Német klub eddig hatszor nyert: a Bayern München négyszer, a Hamburger SV és a Borussia Dortmund egyszer-egyszer. Ugyanennyi diadalt arattak holland együttesek: az Ajax Amsterdam négy, a Feyenoord és a PSV Eindhoven egy-egy idényben volt a legjobb. Portugália négy (Benfica 2, FC Porto 2), míg Franciaország (Olympique Marseille), Románia (Steaua Bucuresti), Jugoszlávia (Crvena zvezda) és Skócia (Celtic Glasgow) egy-egy győzelmet ünnepelhetett.

Magyar együttes soha nem jutott BEK-döntőbe. A Vasas (az elődöntőben: Real Madrid-Vasas 4-0, 0-2) az 1957/58-as, a Győri ETO (az elődöntőben: Benfica-Győr 4-0, 1-0) az 1964/65-ös, míg az Újpesti Dózsa (az elődöntőben: Bayern München-Újpest 1-1, 3-0) az 1973/74-es kiírásban került a legjobb négy közé.

Örökranglista a döntős szereplések alapján:
-------------------------------------------
győzelem vereség
Spanyolország 11 9
Olaszország 11 14
Anglia 10 4
Németország 6 7
Hollandia 6 2
Portugália 4 5
Franciaország 1 5
Románia 1 1
Skócia 1 1
Jugoszlávia 1 1
Belgium - 1
Görögország - 1
Svédország - 1

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását