2024. március 29. - Auguszta

Harmincezren a Múzeumok Majálisán

Több mint harmincezren látogattak el a hétvégén a Múzeumok Majálisára; a kétnapos rendezvényen a legigényesebben megjelenő múzeumnak járó közönségdíjat a turai Falumúzeum kapta, a legszínesebb, legszórakoztatóbb programért járó elismerést pedig a Magyar N
2008. május 19. hétfő 13:13 - Hírextra
A Magyar Nemzeti Múzeum közművelődési főosztályának vezetője elmondta, hogy a Múzeumkertben rendezett kétnapos esemény jó hangulatban telt, s nagy örömükre szolgált, hogy a közönség szavazatai alapján a turai Falumúzeum nyerte el a legigényesebb megjelenésért járó közönségdíjat. Az intézmény egy régi falusi szobát idéző sátrában babák, terítők, berendezési tárgyak várták a látogatókat, akik kipróbálhatták a mézeskalács-készítést is.

A legszínesebb programot kínáló múzeum címével kitüntetett Magyar Nemzeti Múzeum sátrában csütörtökön záró, öltözködéskultúrával foglalkozó tárlatára, A szépség óhajtására hívta fel a figyelmet prospektusokon és kiállított ruhákon keresztül. A látogatók a ruhákat és a parókákat fel is próbálhatták.

A május 18-i múzeumi világnap alkalmából megrendezett kétnapos majálison sok egyéb különleges program várta a látogatókat: a Múzeumkertben felállított több mint száz sátorban az ország különböző részeiről érkezett múzeumok mutatták be jelenlegi és a jövőben megnyíló tárlataikat.

A Rendőrség Történeti Múzeum sátránál tenyérlenyomatot vettek az érdeklődőktől, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje pacsnit, lepényt, medvehagymás pogácsát árult, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum "Teddy Maci Kórházában" játékmedvék gyógyítása zajlott, míg a pápai Kékfestő Múzeum sátránál kékfestő kötényeket, angyalkákat és házi áldást láthattak az érdeklődők.

A Magyar Nemzeti Múzeum épületében a látogatók megtekinthették az intézmény üveg-, kerámia- és porcelángyűjteményét, s két napra a múzeum állandó történeti kiállításának termeibe költözött a szentendrei Muzsikáló Múzeum néhány érdekes tárgya: verklik, fonográfok, gramofonok, gépzongorák, madárfütty-automaták, s a tárlatvezető meg is szólaltatta a kétszáz éves zenetárgyakat.
A múzeum kupolatermében Erzsébet királynéval is "találkozhattak" a látogatók: a Gödöllői Királyi Kastély tavalyi Erzsébet-hasonmásversenyének győztese, Szabó Dóra udvarhölgyei kíséretében várta az érdeklődőket.
A Múzeumkertben tartott kétnapos majálison az érdeklődők találkozhattak egyebek mellett a Dombóvári Helytörténeti Múzeum, az Abonyi Lajos Falumúzeum, a Bakonyi Természettudományi Múzeum, a Kalap és Sipka Múzeum, a Közlekedési Múzeum, a Központi Bányászati Múzeum, a győri Cserépkályha Múzeum, s a Tűzoltó Múzeum képviselőivel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását