2024. április 25. - Márk

Csak egy képet vettek

Nem volt szerencsés a BudapestAukció péntek esti árverése a Petőfi Irodalmi Múzeumban; a száz tétel közül mindössze egyet vettek meg
2008. május 17. szombat 15:37 - Hírextra
Az utolsó tételek egyikéért, egy Aba Novák Vilmos festményéért 8,5 millió forintot fizetett egy szerencsés gyűjtő, aki így nagyon olcsón jutott a képhez.

Az aukció folyamán a kéttucatnyi érdeklődő csak ült némán, miközben az árverésvezető mindent megtett, hogy vásárlásra bírja a jelenlévőket. A kikiáltási ártól lefelé is eltért, mégis csak kétszer érkezett, elfogadhatatlan ajánlat (a kikiáltási ár felére).

Igaz, az aukció lezárása után három vevő még jelezte vételi szándékát. Egyikük egy Schönberger Armand festménnyel távozott.

Pedig a BudapestAukció kínálata nem volt rosszabb, mint bármelyik közepes aukciósházé. Sőt, kiemelkedő kvalitású festményeket is lehetett (volna) venni. Egy unikális Zichy Mihály színpadkép tervet Az ember tragédiájának prágai jelenetéhez, egy gyönyörű Egry József tájképet, Vaszary János kerti jelenetét, egy Scheiber Hugó férfiportrét, és persze népszerű kismesterek műveit is.

Az előkészület sem maradt el a szokásos rendtől. Bár nyomtatott katalógust nem adtak ki, az aukciós kiállítást két hétig lehetett látni a Károlyi Palotában, ahol minden regisztrált érdeklődő megkapta a képlistát, a dokumentációt, több értékes tanulmányt és természetesen a képeket tartalmazó CD-t. Mindezt megtekinthették az aukció weboldalán is, és sok helyre eljutott a BudapestAukció szórólapja is.

A BudapestAukció a sikertelen pénteki alkalom után már meghirdette őszi aukcióját szeptember 13-ra, a Károlyi Palotába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását