2024. május 2. - Zsigmond

Balsai: Ne költsön a kormány magára!

Felesleges többet költenie a kormánynak magára, csak az előrehozott választásokra fordított plusz kommunikációs összegek elfogadhatóak a Fidesz számára - mondta Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-nek.
2008. május 19. hétfő 12:15 - Hírextra
Minden forint, amit a kormány magára költ, már fölösleges és káros kiadás. A Fidesz szerint kizárólag az a kiadás indokolt, amely a kormány lemondásával és az előrehozott választások kiírásával kapcsolatos - mondta Balsai István.

A politikus kiemelte: senki nem hatalmazta fel a kormányt arra, hogy a tavaly elfogadott költségvetéstől eltérve, erősítse a kisebbségi kormányzás kommunikációját. A kormány újabb 1,6 milliárd forintot csoportosított át kommunikációra, de arról nem nyilatkozott, hogy pontosan mire költi ezt az összeget - tette hozzá.

Csak az előrehozott választások állíthatják meg a kormány költekezését - hangsúlyozta.
A hétfői Napi Gazdaság értesülései szerint a kormány múlt heti döntésével az eddig rendelkezésre álló egymilliárd forint mellé további 1,6 milliárdot biztosított kommunikációs kiadásokra. A mostani pénzt a költségvetés általános tartalékából csoportosítják át kommunikációs feladatokra, így egyebek mellett nyomdai, terjesztési szolgáltatásokra, médiatervezési, reklámügynökségi feladatokra fordítják majd - írta a lap.

A lappal a kormányszóvivői irodán azt közölték, a lakossági tájékoztatásra korábban elkülönített keretből biztosították többi között az Új Magyarország kiadvány megjelenését, illetve a közlekedésbiztonsági és fogyasztóvédelmi tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását