2024. április 18. - Andrea, Ilma

Jégkorong-vb: Bikov szerint a kollektív játék gyümölcse a győzelem

Az egyéni képességeket is kiaknázó kollektív játék eredményeként nyerte meg a kanadai jégkorong-világbajnokságot az orosz csapat - véli Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány.
2008. május 19. hétfő 12:12 - Hírextra
Az oroszok, akik 1993 után bizonyultak ismét a legjobbnak, a döntőben aranygóllal verték 5-4-re a házigazdákat. Ezzel egyben be is érték a kanadaiakat, amennyiben szovjet-orosz összesítésben 24 vb-elsőségnél (22 plusz 2) tartanak, akárcsak az észak-amerikaiak.

Arra a felvetésre, hogy a 80-as években a fegyelmezett csapatjáték hozta meg a sikereket, a 90-es esztendőkben inkább a sztárok egyéni megvillanásai döntöttek el egy-egy mérkőzést, most pedig a kettő kombinációja érzékelhető, a szakvezető úgy reagált, az ő és munkatársai hokifilozófiájának középpontjában a csapatjáték fontossága áll.

"Senkinek a képessége nem tud kifejezésre jutni, ha nincsenek mellette társak. Ebben a csapatban sok egyéniség van, például Ilja Kovalcsuk, Alekszandr Ovecskin vagy Alekszandr Szjomin, ám ők is a kollektív korongozást helyezik előtérbe" - mondta Bikov.

A szakvezető kitért arra, a világbajnokság során a jégen kívül is mindent elkövettek annak érdekében, hogy fizikailag és pszichikailag is rendben legyenek a játékosok, s hogy megfelelő hangulatot alakítsanak ki.

"Mindez lassacskán gyümölcsözőnek bizonyult. Röviden: nem szerencse, hanem az elvégzett munka eredménye a győzelem" - tette hozzá. Bikov szerint a mostani generációnak minden lehetősége megvan arra, hogy hasonló sikereket érjen el, s öregbítse az orosz jégkorongozás hírnevét. Egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az orosz hoki fejlődik, a sportágban otthon egyre több a pénz, s reményét fejezte ki, hogy további sikerek következnek majd a mostani diadalt követően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását