2024. május 4. - Mónika, Flórián

Határnyitás gazelláknak

Az orosz-mongol határt megnyitották a gazelláknak - így döntött a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Az aszály miatt ugyanis az állatok ezrével próbálnak Mongóliából egy közeli orosz természetvédelmi területre menekülni, de eddig fennakadtak a szöges
2008. május 17. szombat 15:44 - Hírextra
A gazellák problémáját az orosz sajtó vetette fel: az állatok iránti sajnálat mellett szerintük intézkedést követelne az is, hogy a töménytelen tetem ökológiai katasztrófához is vezethet.

A csitai terület önkormányzata jelezte, hogy költségvetéséből 300 ezer rubelt (több mint kétmillió forintot) fordítanak a gazellák mentésére. A Daurszkij környezetvédelmi terület - ahová az állatok tartanak -, már minden munkatársát a gazellák mentésére irányította át. Az emberek a határon kiszabadítják az állatokat a rájuk tekeredett szögesdrótból, ellátják sérüléseiket és az orosz oldalon szabadon engedik őket.

A legfontosabb azonban, hogy a természetvédelmi felügyelet vezetője táviratban kérte az FSZB-hez tartozó határőrség vezetőjét, hogy ideiglenesen bontsák el az államhatárt védő szögesdrótakadályt. Az FSZB döntése értelmében több kilométeres szakaszon számos átjárót nyitottak a gazelláknak.
Az eddig elpusztult mintegy 800 állat tetemeit eltemették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását