2024. április 28. - Valéria

Az A38 Hajó a Katona József Színházban

Május 22-27 között az A38 Hajó a Katona József Színházban rendez koncerteket, s a régi együttműködés keretében a hajó június 18-23 között látja vendégül a színház társulatát.
2008. május 17. szombat 11:00 - Hírextra
A két intézmény együttműködése egy különös színdarab előadásával kezdődött a Hajón (Top Dogs), árvíz idején pedig az A38 programjai szerepeltek a színházban.

Májusban a színház a vendéglátó, a sorozat május 22-én az Erik Sumo Band jótékonysági koncertjével kezdődik, bevételéből az eltérő fejlődésű, fogyatékos gyermekeket és szüleiket segítő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány működését támogatják. A koncertre 10.000 forintos kiemelt támogatói jegyet árusítanak. (Az Alapítvány adószáma 19664565-1-42, számlaszáma OTP 11701004-20213668) www.koraifejleszto.hu

Az Erik Sumo Band westernhangulatból, szinticountryból, sanzonból és bárjazzből, Gershwin- és Kispál-feldolgozásokból alakítja programját. Kitűnő énekesnők - Kiss Erzsi, Harcsa Veronika - társulnak az együtteshez.

Május 23-án Juhász Miczura Mónika, azaz Mitsou lép a színpadra, ő egyéni hangjával, előadói tehetségével a legnépszerűbb roma előadóművészek közé tartozik. Mitsou nyolc éven át volt az Ando Drom énekesnője, több lemez, filmzene, magyarországi és külföldi fellépés született ebben az időben. Az énekesnő szólóban nagyrészt tradicionális cigánydalokat dolgoz fel, célja annak az atmoszférának a megidézése, amelyből e dalok származnak.

Május 24-én este a Harcsa Veronika Quartet a Katona József Színház vendége. Harcsa Veronika zongorán és szaxofonon kezdte, hét éve énekel klasszikus jazz sztenderdeket, saját dalokat. Részt vesz alternatív színházi előadásokban, a Korai Öröm koncertjein. A kvartett első lemeze Speak Low címmel 2005-ben jelent meg, 2007 júliusában Japánban is kiadták, a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listáját vezette.

Május 25-én a Barabás Lőrinc Eklektric lesz a színpadon. A zenekar a jazzt nagyvárosi stílusokkal - hiphop, reggae, dub - ötvözi. Izgalmas, eredeti hangvételű együttese, Barabás Lőrinc kimagasló tehetségű trombitás.

Eklektikus zenével lép fel május 26-án Péterfy Bori és a Love Band. Az Amorf Ördögök tagjaiból alakult zenekar játszik diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, reggae-t és pszichedelikus popot. Az énekesnő sokféle arcát mutatja, dizőztől az érzékeny tinilányig. Október közepén a Megadó Kiadónál jelent meg első lemezük, nagyon sűrű és energikus számokkal.

Május 27-ére a European Mantra és a Freestyle Chamber Orchestra kapott meghívást a sorozatra. A zenekart 2001-ben Borlai Gergő alakította, legfőbb célja az instrumentális zene megújítása. A European Mantra zenéje a jazzhez áll legközelebb, de megtalálhatók benne a a trash metál, a funk és a pop-rock elemei is.

A Freestyle Chamber Orchestra vonósokból, fafúvósokból és egy jazz-combóból álló különleges, 19 tagú "hibrid-bigband", zenéjét kamarazenei finomságok jellemzik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását