2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bush még mindig csóróbb a helyettesénél

George Bushnál továbbra is gazdagabb alelnöke, Dick Cheney, és valószínűleg mindkettőnek több tízmillió dolláros vagyona van - derült ki azokból a csütörtökön nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatokból, amelyeknek tételére törvény kötelezi az Egyesült Á
2008. május 15. csütörtök 22:45 - Hírextra
A Cheney-házaspár vagyona csaknem háromszorosa annak, mint amennyivel Bush és felesége rendelkezik. Tavaly mindkét vezető politikusnak némileg csökkent a vagyona 2006-hoz képest.

George és Laura Bushnak legalább 7,2 millió dollár (1,16 milliárd forint) vagyona volt 2007-ben. Ebben szerepel az elnöki pár 641 hektáros farmja a texasi Crawfordban, a birtok értékét 1-5 millió dollárra becsülik. Tavalyi nyilatkozatukban még 7,5 millió dollár minimális értékről adtak számot. Dick és Lynne Cheney vagyona 2007-ben legalább 20,8 millió dollár volt, míg 2006-ban 21,3 millió.

A vagyonbevallásra kötelezett köztisztviselőknek nem kell pontos adatot közölniük, csak a "legalább" és "legfeljebb" értéket. A vagyonok felső határát tekintve Bush és Cheney vagyoni helyzete sokkal rózsásabb: az elnök vagyona ezen a skálán megközelítőleg 20 millió dollár, az alelnöké majdnem eléri 100 millió dollárt.

Az elnöknek és alelnöknek adott ajándékok listáján a legdrágább tárgy egy 6160 dolláros kerékpár, amelyet Bush tavaly kapott a gyártótól. Cheney legnagyobb ajándéka pedig egy vadászmellény, valamint egy kacsavadászatról szóló keményfedeles könyv volt, a kettő együtt 1600 dollárt ér.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását