2024. április 26. - Ervin

Bush lánya nem biztos, hogy McCainre szavaz

Kisebbfajta szentségtörést emleget az amerikai konzervatív sajtó annak kapcsán, hogy az elnöki házaspár egyik lánya, Jenna Bush közölte: nem feltétlenül a republikánus John McCainre fog szavazni.
2008. április 25. péntek 07:24 - Hírextra

A novemberi elnökválasztásról is faggatta Larry King késő esti beszélgetős műsorának két vendégét, a first ladyt, Laura Busht és lányát, Jennát.

Arra a kérdésre, hogy melyik a kedvencük a két demokrata elnökjelölt-aspiráns közül, Laura leszögezte: ő a republikánus politikust választja. Ez John McCain arizonai szenátort jelenti, aki már korábban bebiztosította magának a Republikánus Párt jelöltségét.

"Bizonyára maga is" - mondta a 26 éves Jenna felé fordulva Larry King. A Bush-lány azonban meglepetésre így felelt: "Nem tudom".

"Ez azt jelenti, hogy esetleg nyitott arra, hogy..." - tapogatózott tovább a műsorvezető, mire a republikánus elnök lánya nem zárta ki, hogy esetleg a demokrata jelöltre voksol.

"Hát persze. Úgy értem, ki nem nyitott arra, hogy megismerje a jelölteket? Biztos vagyok benne, hogy mindenki ezt szeretné" - tette hozzá.

A demokrata oldalon mostanáig nem dőlt el, hogy Hillary Clinton vagy Barack Obama szenátor lesz az elnökjelölt. Több demokrata pártvezető keserűen állapította meg: a mind élesebb, személyeskedőbb párharc a republikánus jelöltség várományosának helyzetét erősíti.

Jenna ikertestvérének, Barbarának a véleménye nem ismert. Ők az "első ikrek" (first twins), az első olyan hivatalban levő amerikai elnök gyerekei, akik ikertestvérek.

Egykor szintén nagy hírverést keltett, hogy Patti Davis, Ronald és Nancy Reagan, a republikánus elnöki pár lánya liberális nézetei miatt feketebáránnyá vált a konzervatív családban.

Jenna Bush közelgő házasságkötése miatt a bulvársajtó figyelmének fókuszában van. A frigy május közepén köttetik meg a Bush-család texasi farmján a sajtónyilvánosság teljes kizárásával. A vőlegény a 29 éves Henry Hager, aki Bush volt főtanácsadója, Karl Rove segítőjeként dolgozott korábban. A szülők reménykedtek a fehér házi menyegzőben, de Jenna nem akart felhajtást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását