2024. április 25. - Márk

Merkel Merkel ellen?

Merkel Merkel ellen? Egy kis iróniával ezt a kérdést tették fel sokan berlini politikai körökben, miután szerdán ismertté vált: a konzervatív német kancellár "hasonmása" politikai pályára lép, ráadásul a nagy rivális, a szociáldemokrata párt színeiben.
2008. május 14. szerda 14:19 - Hírextra

A 49 esztendős, Lübeckben élő, három gyermekes Susanne Knoll már korábban híressé vált azáltal, hogy kísértetiesen hasonlít Németország első női - s 54 esztendős - kancellárjához. Az igazi Angela Merkel javára legyen mondva, hogy a korkülönbség egyáltalán nem látszik, s ha Susanne mosolyog, mintha Angela mosolyogna. Ráadásul Susanne Knoll hasonlóan is öltözik, szereti a nadrágot és a blézert, amit a kancellár asszony előszeretettel hord.

A lübecki "Merkel" eddig beérte azzal, hogy kancellári tekintete miatt óriási sajtónyilvánosságot kapott, úgy tűnik azonban, hogy mostantól már komolyabban is Angela politikusi babérjaira tör. Szülővárosában bejelentette ugyanis, hogy megméretteti magát a küszöbönálló helyi választásokon, s első lépésben szeretne az ottani önkormányzat szociáldemokrata képviselője lenni. Egyben pedig merkeli mosollyal, sejtelmesen utalt arra, hogy - amennyiben sikeres lesz - a későbbiekben az országos politika porondjára akar lépni.

Angela Merkel "alteregójának" karrierje 2003-ban kezdődött, akkor fedezték fel ugyanis, hogy tisztára olyan, mint a kereszténydemokraták elnöke, a későbbi kancellár. Ettől kezdve nem győzött eleget tenni a különböző meghívásoknak, televíziós showműsorok állandó vendége volt. Szavai szerint azonban lassan elege lett a szerepjátszásból, s mindinkább érlelődött benne az elhatározás, hogy igazából is a politikusi pályára lép. Szinte egy időben azzal, hogy Angelát 2005 őszén kancellárrá választották, Susanne úgy döntött, hogy belép a szociáldemokrata pártba.

Ettől kezdve - mint elmondta - egyre jobban érezte a valódi politizálás ízét. Párttársait mindenekelőtt az oktatás-, illetve a családpolitika terén segítette, most pedig abban reménykedik: képviselőként még többet tehet. S mivel Merkelhez hasonlóan komoly becsvágy fűti, reméli, hogy Berlin lesz a végállomás. A hírek szerint Angela még nem találkozott Susannéval, s - egyelőre legalábbis - nem is tart tőle. Népszerűsége ugyanis olyan magas, hogy a felmérések szerint a szociáldemokraták közül senki nem tudja megverni. Csak ha megtalálnák a maguk Merkelét, de ki tudja: nem kizárt, hogy az igazi rivális egyszer majd a hasonmás, mégpedig Susanne lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását