2024. április 29. - Péter

Megválasztották a polgármestert

Polgármestert választanak vasárnap a Somogy megyei Tabon. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a polgármesterek jogállásáról szóló törvény szerint Schmidt Jenő (Fidesz) polgármesteri tisztsége egy bírósági ítélet alapján január 9-én megszűnt.
2008. május 14. szerda 12:56 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a voksoláson a település 3.955 választásra jogosult állampolgára vehet részt.
A polgármesteri tisztséget 2002 óta betöltő Schmidt Jenő az egyetlen jelölt, aki megválasztása esetén - csakúgy mint eddig - főállású polgármesterként tevékenykedik - tette hozzá Mezőfi Ágnes.

Schmidt Jenő az MTI-nek korábban elmondta: szükségszerű volt a lemondása, mivel egy rágalmazás vétségben másodfokon jogerősen hatvanezer forint pénzbírságra büntette a Somogy Megyei Bíróság.
Hozzátette, hogy a pénzbírságot befizette és ezzel minden jogkövetkezmény alól mentesült, azaz büntetlen előéletű, így nem lesz akadálya annak, hogy az időközi választáson ismét elinduljon a polgármesteri tisztségért.

A polgármestert azért ítélte el a bíróság, mert a helyi újágban a város volt jegyzőjével kapcsolatosan - név nélkül - úgy fogalmazott, hogy "etikátlanul viselkedett". Ennek a véleményének a bíróság álláspontja szerint magánemberként igen, polgármesterként azonban nem adhatott volna hangot.
A közel ötezer lakosú somogyi városban a választásra jogosultak vasárnap reggel 6 órától este 19 óráig adhatják le szavazatukat.

Az érvényes és eredményes választáshoz, s ezzel a korábbi polgármester ismételt megválasztásához akár egyetlen érvényes szavazat is elég.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását