2024. május 3. - Tímea, Irma

Defibrillátor átadás

Budapesten a 23 önkormányzat közül az elsők között a II. kerületi Polgármesteri Hivatalt is felszerelik defibrillátor készülékekkel. Egyet a Polgármesteri Hivatal Mechwart ligeti főépületében, egyet pedig a Margit körúti Ügyfélszolgálati Központban helyez
2008. július 25. péntek 13:33 - Hírextra
Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen szívhalálban. Sokuk – a Magyar Orvosi Kamara közleménye szerint –, mintegy hét-nyolcezer ember élete megmenthető lenne, ha a közelben újraélesztő-készülék, úgynevezett defibrillátor állna a rendelkezésre.

Gorove László, az Országos Mentőszolgálat főigazgató-helyetese szerint a nyugat-európai mintáknak megfelelően üzemekben, áruházakban, közlekedési állomásokon, stadionokban és hivatalokban is lennie kellene könnyen kezelhető, kisméretű defibrillátoroknak.

A világ számos országában ugyanis arra törekszenek, hogy a laikusok által is kezelhető készüléket helyezzenek el ott, ahol sok ember megfordul.

A II. kerületi önkormányzat Polgármesteri Hivatalának két legforgalmasabb helyszínén, a Mechwart ligeti főépületben és a Margit körúti Ügyfélszolgálati Központban augusztustól egy-egy készülék áll rendelkezésre. A két helyszínen havonta megközelítőleg 10 000 ember fordul meg.

Láng Zsolt polgármester és Szalai Tibor jegyző ma vette át Magyar Lászlótól, a CIB Bank ügyvezető igazgatójától a két defibrillátor készüléket, amelyek értéke összesen 900 ezer forint.

A polgármester megköszönve a bank segítségét arra is utalt, hogy az önkormányzat hangsúlyt fektet arra, hogy az iskolákban a gyerekek minél alaposabb elsősegély-nyújtási képzésben részesüljenek. Emellett levelet írt a kerületben található összes bevásárlóközpont vezetőjének, amelyben felhívta a figyelmet a készülék fontosságára.

A jegyző szerint nélkülözhetetlenek a készülékek két ilyen nagy forgalmú hivatalban. Hamarosan a hivatal több munkatársát szakemberek fogják kiképezni, hogy szakszerűen használhassák adott esetben a készülékeket.
Forrás: masodikkerulet.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását