2024. április 28. - Valéria

A fialoknak is vonzó baloldalt akarnak

A fiatalok számára vonzó baloldali ifjúsági mozgalom megteremtése a célja a Fiatal Baloldal (FIB) szervezeti megújításának. Erről Varga László, a szervezet elnöke, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott szerdán az MTI érdeklődésére.
2008. május 14. szerda 14:30 - Hírextra

Elnöki programomban vállaltam, hogy olyan kereteket teremtek, amelyek a baloldali fiatalok számára vonzóak - fogalmazott a FIB-elnök a szervezet szombati szombathelyi, tisztújító kongresszusa kapcsán. Ezek az elsődleges motivációk - hangoztatta arra a kérdésre, van-e összefüggés a Zuschlag-ügy és a szervezeti megújulás között.

Az MTI annak kapcsán kérdezte Varga Lászlót, hogy a Stop internetes lap kedden azt írta: jogutód nélkül tervezik megszüntetni a Fiatal Baloldalt, az MSZP társult ifjúsági szervezetét a tömörülés szombati kongresszusán, de egyúttal új szervezetet alakítanak. A megszüntetés okai között a lap szerint egyaránt megtalálható a Zuschlag-ügy és a szervezeten belüli rivalizálások.

Az MTI azon kérdésre, hogy valóban megszűnik-e a FIB jogutód nélkül, Varga László közölte: a kongresszusnak a jogi keretek megújítása változataiból a lehető legalkalmasabbat kell kiválasztania.
Célunk, hogy komoly program mentén, megújult vezetéssel, dinamikusan fejlődjön az ifjúsági mozgalom - fogalmazott.

A FIB elnök a sajtóban megjelentek egy részét találgatásnak minősítette.
Utalt arra, hogy 2006 nyarán, amikor a szervezet elnöke lett, ígéret tett arra, hogy az akkor létező baloldali ifjúsági szervezetek között integrációs folyamatot indít el.

Varga László szerint a hét végén jogi, szervezeti és politikai kereteiket kell megújítaniuk, alkalmassá kell válniuk, hogy fogadják azokat a fiatalokat, akik a 2006-os országgyűlési választás óta is büszkén vállalják baloldaliságukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását