2024. május 17. - Paszkál

Nem keresik tovább az eltűnteket

Hiába kutatták át a vízimentők és vízirendőrök a Balatont azt a két pénteken eltűnt szigligeti férfit keresve, akik még pénteken tűntek el, így felhagytak a további kereséssel - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvi
2008. december 21. vasárnap 17:06 - Hírextra
A két fiatalember eltűnését a hozzátartozók jelezték a rendőrségnek, akik a vízimentők segítségét kérték a kutatáshoz. A keresésben a VMSZ speciális eszközökkel is felszerelt mentőhajóin kívül részt vettek a keszthelyi vízimentők, a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a balatoni vízirendészet munkatársai is. A kutatás költségeihez az eltűnt férfiak hozzátartozói is hozzájárultak pénzbeli adományukkal.

Vasárnap reggel az egyik eltűnt férfi édesapja is kihajózott a vízre, újabb helyszínt megjelölve, amelynek átkutatása délutánra befejeződött, de itt sem találták meg a férfiakat vagy a csónakjukat. Ezzel valamennyi szóba jöhető, összesen mintegy három négyzetkilométernyi területet átkutatták. Mivel a két férfi eltűnésének nincsenek szemtanúi, így szinte lehetetlen meghatározni a vízbe esésük pontos helyét, ezért nincs értelme a keresés folytatásának - fogalmazott a szóvivő.

Beszámolója szerint az esettel kapcsolatban felmerült annak gyanúja, hogy a fiatalemberek nem horgászni, hanem illegális halászatra indultak el péntek hajnalban. Ha valóban a Balatonban tűntek el, több hétbe is beletelik, hogy a hideg víz kivesse testüket - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását