2024. április 27. - Zita

BKV: hosszabbít a megbízott vezérigazgató

A fővárosi közgyűlésnek elfogadásra javasolta Antal Attila lemondását, valamint március 31-ről április 30-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbította Balogh Zsolt megbízott vezérigazgatói mandátumát a BKV Zrt. igazgatósága.
2008. március 11. kedd 20:17 - Hírextra

A társaság kedden az MTI-nek megküldött közleménye szerint a testület úgy határozott, hogy a kisgyerekes bérlet bevezetéséből származó bevételkiesést "a BKV Zrt. számára pótolni javasolja". Az igazgatóság tagjai elfogadták továbbá a mobiljegyvásárlás kísérleti bevezetéséről szóló javaslatot, és tájékoztatást hallgattak meg a BKV Zrt. 2008-as üzleti előtervéről.

Antal Attila vezérigazgató vasárnap egészségi állapotára hivatkozva kérte felmentését; "nem mindenkinek érdeke egy működő BKV Zrt. Az általam irányított átvilágítása és pénzügyi konszolidációs programja a közlekedési vállalatnak, rengeteg érdeket sértett. Mondhatnám úgy is sok ember +üzleti lábára+ léptem. Tévedtem, a teljes tulajdonosi kör szemléletváltása nélkül egy ember nem érhet el döntő változásokat, még közérdekből sem" - írta közleményében.

Hozzátette: "a támadásoknak köszönhetően megromlott az egészségem, (...) Úgy érzem belefáradtam. (...) Mondhatnám azt is, +akik+ és amit akartak elérték, félreállok. A családom kérésének eleget téve egészségügyi állapotom miatt, a mai napon kértem a BKV Zrt. arra jogosult Igazgató Tanácsának elnökétől a felmentésemet" - áll a vezérigazgató közleményében.

A Heti Válasz korábban azt írta: a BKV vezérigazgatójának fia havi fizetést kap attól a cégtől, amely a Volvóval közösen, egyedüliként pályázott a közlekedési társaság használtbusz-tenderére.

A BKV Zrt. sajtóosztálya ugyanakkor azt közölte: a sajtóhíresztelésekkel ellentétben a BKV Zrt. vezérigazgatójának fia soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását