2024. április 28. - Valéria

Mikola István hazudik a szocialisták szerint

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) sikere a társadalombiztosítás megvédése, az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény visszavonása - mondta a Fidesz szakpolitikusa. Az MSZP szerint hazug Mikola István érvelése, az MSZP ugyanis pontos
2008. május 11. vasárnap 06:50 - Hírextra
Mikola István sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "a Fidesz és a KDNP sikerének kell elkönyvelnünk a társadalombiztosítás megvédését". Hozzátette: ennek a sikernek három állomása van.

Első a szociális népszavazás, amikor az emberek elsöprő többsége utasította el a lakossági sarcokat a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, s így ezt a kormánynak vissza kellett vonnia. A siker állomásaként említette a politikus azt, hogy a kormány rákényszerült az egészségügyből korábban elvont bevételek pótlására, ami elsősorban a háziorvosokat érintette.

Szintén a siker állomása a pénztártörvény visszavonása - közölte Mikola István, aki azt hangsúlyozta: a kormány egyes politikusai, a miniszterrel az élen most a visszavonást, mint "sikertörténtet tudják be".

Emlékeztetett: a törvény kétszeri elfogadásakor a szocialista, szabad demokrata politikusok - minden figyelemfelhívás, minden szakmai vészkiáltás, minden ellenvélemény dacára - egyenként, felállva szavazták meg a pénztártörvényt. Mikola István - vezető kormánypárti politikusok korábbi véleményét idézve - "elképesztő pálfordulásnak" nevezte az álláspontok megváltozását pénztártörvénnyel kapcsolatban.

Közölte: a kormány forintban kifejezve is kárt okozott az egészségügyben a megkezdett átalakítással, a kommunikációra elköltött összegekkel, a 22 egészségbiztosítási pénztár felállításával.

"Ezzel el kell számolniuk, (...) a felelősségre vonás nem maradhat el ezen a téren" - tudatta.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy hazug Mikola István érvelése, az MSZP ugyanis pontosan ugyanazt képviseli, amit az elmúlt években mindig.

A szóvivő szerint az egyetlen változás, hogy egyedüli kormánypártként a szocialisták nem kényszerülnek kompromisszumra.

Példaként említette, hogy a koalíció sem akart több-biztosítós rendszert, így a Fidesz árnyékharcot folytatott eddig is. Nevetséges az MSZP meggyőzéséről beszélni - jegyezte meg.

Viccnek azonban ez drága egy kicsit - mondta Nyakó István, aki szerint Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének magánháborúja árát az adófizetők állják: 3,5 milliárd forintot húz ki a zsebükből egy esetleges újabb népszavazás, ami arról a több-biztosítós rendszerről szól, amit soha nem is akart bevezetni a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását