2024. május 14. - Bonifác

Az MSZP rendszeres párbeszédet folytat a nyugdíjasokkal

Rendszeres párbeszédet folytat az MSZP az idősügyi szervezetekkel a következő hónapokban, külön tekintettel a költségvetési vitára.
2010. szeptember 14. kedd 18:50 - HírExtra
A szocialista párt és parlamenti frakciója "a jövőben egyetlen döntést sem hoz az ebben partnerséget vállaló nyugdíjas-szervezetek megkérdezése nélkül" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kedden nyugdíjas szervezetek képviselőivel folytatott konzultációt. A találkozón - mint írták - a párt és az érdekvédők vállalták, hogy a következő hónapokban rendszeressé teszik a párbeszédet, és "egyúttal felszólítják a kormányt, hogy maga se hátráljon ki az idősügyi szervezetekkel szembeni törvényes egyeztetési kötelezettsége alól".

Mesterházy Attila a megbeszélésen tudatta, hogy a szocialisták az Országgyűlés őszi ülésszakában, és különösen a 2011-es költségvetés megalkotása és elfogadása kapcsán négy szempontot kívánnak érvényesíteni: a gazdasági növekedés beindítása, a munkahelyteremtés, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, valamint a nemzeti modernizáció ügye - olvasható a közleményben.

A közleményben emlékeztettek, hogy az MSZP egyeztetés-sorozatba kezdett a héten "a legfontosabb társadalmi partnerekkel". Legközelebb, pénteken a szakszervezetek képviselőivel folytatnak majd konzultációt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását