2024. április 29. - Péter

Módosnak nem sikerült

Nem sikerült az 55 kg-os Módos Péter bemutatkozása a kötöttfogású birkózók első olimpiai kvalifikációs selejtező versenyén, Rómában: a fiatal magyar az első mérkőzésén balszerencsésen kikapott. Az idei Eb-n harmadik helyezett versenyző a lengyel Mariusz L
2008. május 9. péntek 11:24 - Hírextra
A meccs nyitó menetében az első perc pont nélkül ért véget, így következett a sorsolás, mely a lengyelnek kedvezett, s a magyarnak kellett először térdelnie. Módos jól védekezett, fél perc után ő kapott egy pontot, majd fordult a kocka és Lost küldte le a bíró. Az elmúlt hetekben sérüléssel küzdő fiatal tehetség ellenfelével ellentétben jól akciózott és sikeres pörgetéssel hozta a periódust (2-0).

A folytatásban majdnem minden a korábbi forgatókönyv szerint zajlott le, hiszen 60 mp után 0-0 állt az eredményjelzőn, majd a sorsolás után előbb a magyar birkózó ment le parterhelyzetbe és ismét jól "bekkelt" (1-0). Az utolsó fél percben azonban ezúttal nem tudott eredményes akciót csinálni, így ellenfele gazdagodott egy ponttal (1-1), s mivel az övé született később, a harmadik menetre maradt a döntés.

Ebben a szakaszban is minden úgy történt, mint korábban, egy perc után sorsolás, majd előbb magyar térdelés. Los ezúttal sem csinált szinte semmit (1-0), ám bízhatott jó védekezésében. Módos tudta, hogy muszáj sikeres akciót bemutatnia, ennek megfelelően szépen össze is fogta riválisát, ám mire kiemelte és eldobta volna, a lengyel kimenekült a szőnyegről, s az utolsó tíz mp-ben állásból jól tartotta magát, ezzel győzött (1-1).

"Hihetetlen, egyetlen pontot sem csinált rajtam" - kiáltotta világgá bánatát a meccs után Módos, az első nap egyedüli magyarja, aki ezzel már csak abban bízhat, hogy legyőzője bejut a döntőbe, ő pedig a vigaszágon kiharcolhatja az olimpiai szereplést.

Az olaszországi viadalon kategóriánként négy birkózó szerez kvótát.

A magyarok közül még Kliment László (60 kg) és Virág Lajos (96) lép szőnyegre, szombaton. Négyen - Lőrincz Tamás (66), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84) és Deák Bárdos Mihály (120) - már a tavalyi világbajnokságon megszerezték az olimpiai indulási jogot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását