2024. április 27. - Zita

Platini szerint a kevesebb nem lenne kevesebb

Nem járna minőségcsökkenéssel az esetleges 2016-os létszámbővítés a labdarúgó Európa-bajnokságon - legalábbis így vélekedik Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke.
2008. június 28. szombat 21:58 - Hírextra
Az UEFA végrehajtó bizottsága várhatóan szeptember 24-25-én bordeaux-i ülésen dönt arról, hogy a jelenlegi 16 csapatos mezőnyt felemeljék-e 2016-tól 20-ra vagy 24-re.

"Én nyolccsapatos Eb-n diadalmaskodtam, de annak színvonala nem volt egyértelműen jobb a mostani tornánál, amelyen 16 gárda vett részt. Egyáltalán nem aggódok a minőségcsökkenés miatt, hiszen olyan, ezúttal a kontinensviadalról lemaradt országok, mint Anglia, Dánia, Skócia, Írország, Belgium, Szerbia, Ukrajna, vagy Bulgária egyaránt minőséget jelentenének az Eb-n" - mondta a francia sportvezető.

Az első öt Eb-n még csak négy együttes vett részt, majd 1980-tól megduplázták a mezőny létszámát, s 1996-ban volt először a jelenlegi, 16 csapatos formula. Amennyiben 24 válogatottra emelik a létszámot, akkor az UEFA 53 tagországának közel fele szerepelhetne az Eb-n.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását