2024. április 28. - Valéria

A világ legnagyobb könyve

A Borsod megyei Arnóton készül a világ legnagyobb könyve - olvasható az Észak-Magyarország pénteki számában. A hatalmas olvasnivaló a Diósgyőri Papírgyár főmérnökének az udvarában lévő csarnokban készül.
2008. május 9. péntek 11:20 - Hírextra
Varga Gábor a lapnak elmondta, hogy a világ máig legnagyobb könyvét, amely 2,7-szer 3 méteres, 30 évvel ezelőtt készítették el az Egyesült Államokban, Denverben. Az arnóti könyv 3,5-szer 4 méteres különlegesség lesz, egy lap nagysága eléri majd a 14 négyzetmétert.

A 320 oldal terjedelműre tervezett művet lajstromba vette a Guinnes World, s ha megfelelően dokumentálják az eddigi csúcs megdöntését, az alkotást elismerik a világ legnagyobb könyvének. Megvalósításához egy külföldi papírgyár biztosított egy 1 tonnás, 3,7 méter széles papírtekercset, gyakorlatilag már a szerkesztési munkák előkészületei zajlanak.

A könyv a Törékeny természet címet kapja, sok fotóval mutatja be a gömör-tornai karsztvidéket, illetve a határokon átnyúló természeti értékeket. A világ legújabb, legnagyobb könyve a tervek szerint ez év végére készül el - közölte a világrekord megdöntésén dolgozó Varga Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását