2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Evangélikus vállalkozók címtára

A felekezethez tartozó vállalkozók elérhetőségét is tartalmazó név- és címtárat adott ki a Magyarországi Evangélikus Egyház - közölte az MTI-vel a kiadványt megjelentető Luther Kiadó igazgatója, Kendeh Péter pénteken.
2008. május 9. péntek 17:36 - Hírextra
Mint elmondta, a cserélhető lapokból álló kiadványt többi között azért készítették el, hogy az abban szereplő, mintegy 200 evangélikus kötődésű szolgáltató az egyházra támaszkodva megrendeléseket kapjon, s így megerősödjön. Konkrét példaként a címtárból azokat az építkezési cégeket említette, akik templomfelújításokat is vállalnak, valamint azokat a panziótulajdonosokat, akik az egyházi turizmusban is érdekeltek.

Az igazgató annak a véleményének adott hangot, hogy ezek a vállalkozók hitelesebbnek tűnnek evangélikus megbízóik szemében. Ugyanakkor - mutatott rá - ha munkájukat rosszul végzik, nem kapnak majd több megbízatást, és a címtárból is törlik őket. Mint mondta, a keresztény vállalkozók erkölcsi tartása munkájukat is meghatározza, ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig jobban dolgoznának ateista társaiknál.

Kendeh Péter megjegyezte, a Magyar Katolikus Egyház megkereste a kiadót, hogy állítsanak össze egy keresztény vállalkozói címtárat is.

A megjelent név- és címtár - amelyet elsősorban az egyházközségeken vagy a kiadó honlapján keresztül lehet beszerezni - abban a tekintetben is újdonság, hogy először tartalmazza a nyugdíjas lelkészek és a külföldi magyar evangélikus gyülekezetek elérhetőségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását