2024. május 3. - Tímea, Irma

Lendvai Ildikó magyarázkodik

Kényszerpályaként írta le az egypárti kormányzást Lendvai Ildikó frakcióvezető, amelyen azonban szintén el lehet jutni a célig. Az MSZP meghatározó politikusa a Népszabadságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában azt mondta, az őszi parlamenti ülés
2008. május 8. csütörtök 09:05 - Hírextra
Arra a kérdésre, van-e olyan forgatókönyv, amely érdemben számol egy új koalíció felállításával, Lendvai Ildikó azt mondta, szeretnének már a nyár folyamán arról tárgyalni, hogy az őszi parlamenti időszakban miként lehet hivatalosan együttműködni az SZDSZ-szel.

Mint mondta, a nyári szünetig tartó ülésszak nem a kisebbségi kormányzás főpróbája, mert addig olyan előterjesztések kerülnek még az országgyűlés elé, amelyeket a közös, koalíciós kormányzat készített elő, így ezek elfogadásában nem lát problémát.

Közölte, szeptembertől azonban már olyan előterjesztésekhez kell majd többséget szerezniük, amelyek az önálló szocialista kormány beadványai, ezért addig tisztázni kell, mely pontokban számíthatnak a szabad demokraták vagy mások támogatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását