2024. április 29. - Péter

Pálnikás a Nemzet Tanácsadója akar lenni

Bár az Akadémia nem politikai-hatalmi szereplő, közéleti szakkérdésekben minden körülmények között hallatnia kell a hangját – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott, csütörtökön megjelent interjújában Pálinkás József fizikus, a tudóstestület kedden
2008. május 8. csütörtök 09:09 - Hírextra
Az Orbán-kormány volt oktatási minisztere a Magyar Tudományos Akadémia elnökeként bízik a kormánnyal való együttműködésben, a kutatási-fejlesztési pénzek növekedésében és abban, hogy lesz megoldás a fiatal tehetségek itthon tartására.

Pálinkás József szerint az Akadémiának, mint hiteles, a társadalom szemében a legnagyobb tekintélyű intézménynek a fontos közéleti szakkérdésekben a nemzet tanácsadójaként kell kifejtenie a véleményét.

A nagy tehetségű és kemény munkára kész fiatal kutatókat mindenáron itthon kell tartanunk. Ez csak úgy lehetséges, ha a legkiemelkedőbbeknek olyan körülményeket biztosítunk, mint amilyenek mellett nyugati társaik dolgoznak - hangoztatta az Akadémia új elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását