2024. március 29. - Auguszta

Rendkívüli ülés a Fővárosi Közgyűlésben

Az Erzsébet tér osztott használatával tarthatják meg szombaton a Fuss Tűsarokban rendezvényt és az Európai Utcafesztivált is, mivel egy héttel a városképvédelmi bizottság után szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés kiemelt fejlesztések bizottsága
2008. május 7. szerda 15:24 - Hírextra

Somlyódy Csaba, a testület elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az Erzsébet téri Gödör Klub korábban jogszerűtlenül adott engedélyt a téren tervezett futóversenyre, mivel a felszínre vonatkozóan nem jogosult semmilyen döntést hozni.

Hozzájárult a bizottság ahhoz, hogy a Deák téren és a Moszkva téren több tucat biciklitárolót alakítsanak ki.

Nem támogatta viszont a bizottság azt, hogy a Széchenyi rakpart V/41. számú raszterénél hajókikötőt létesítsen a Mahart Kft. Somlyódy Csaba közölte, azért nem járultak ehhez hozzá, mivel nem akartak egyedi engedélyt adni, ezért megvárják, amíg elkészül a dunai kikötőkre vonatkozó új koncepció. A testület ezzel összefüggésben határozatban kért tájékoztatást a főpolgármestertől a kikötőkoncepció elkészítésének helyzetéről - jegyezte meg az elnök.

A politikus közlése szerint foglalkoztak az MSZP május 9-i, a béke napján tartandó megemlékezéséhez kért közterület-használati kérelemmel is. Mivel azonban politikai rendezvényről van szó, ezért az elnök szerint nincs szükség közterület-használati engedélyre, csupán rendőrségi bejelentést kell tenni ez ügyben. Ezt az MSZP a jogszabályoknak megfelelően 72 órával az esemény előtt meg is tette.

Somlyódy Csaba közölte, hogy a szocialistákkal ellentétben nem kért sem közterület-használati engedélyt, és nem tett rendőrségi bejelentést az a szélsőjobboldali szerveződés, amely az MSZP-vel egy időben, ugyanazon a helyszínen tervez demonstrációkat pénteken.

Az MSZP békemenete érinti a Lánchíd és a Margit híd között a pesti alsó és a felső rakpartot, a Kossuth tér, a József Attila-szobor és a Miniszterelnöki Hivatal épülete előtti térséget.
Az önkormányzat kiemelt fejlesztések bizottsága által most tárgyalt közterület-használati kérelmekről korábban már határozott a városképvédelmi bizottság. A városvezetés által szorgalmazott javaslat alapján a Fővárosi Közgyűlés múlt év végén úgy módosította vagyonrendeletét, hogy ez évtől a két bizottság egyetértésére van szükség a közterület-használati kérelmeknél a városfejlesztési szempontokból kiemelt közterületek esetében.

Az MTI városházi információi szerint a jövő hónapban ismét módosítják a vagyonrendeletet, s visszaállítják a korábbi gyakorlatot. E szerint a közterület-használati kérelmekről nem két bizottság, hanem ismét csak a városképvédelmi bizottság döntene egyedül. A jelenlegi eljárást mindkét bizottságból többen bírálták az elmúlt hónapokban, mivel ezáltal az egyes kérelmek elbírálási ideje hetekkel megnőtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását