2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: a komrány nem akar segíteni a károsultaknak

Az MSZP szerint a kormány halogatja, hogy valódi segítséget nyújtson az iszapkatasztrófa sújtotta területeken élőknek, a szocialista párt viszont a helybéliek megkérdezése alapján összeállított adományokat visz Devecserbe pénteken.
2010. december 17. péntek 14:02 - HírExtra
Kormos Kata, az MSZP szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: egy embert nem a szavai, hanem a tettei minősítenek.

Emlékeztetett arra: Orbán Viktor kormányfő a katasztrófa után úgy fogalmazott, "ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy eddig ez szokás volt". Felidézte: a kormány nem sokkal ezután létrehozta a Magyar Kármentő Alapot, amelyben 1,6 milliárd forint gyűlt össze, és amit most befagyasztottak.
Szavai szerint annyira senki nem szegény, hogy ígérni ne tudjon, és ezt a Fidesz-KDNP-kormány sokadszorra is igazolta.

Kormos Kata a sajtótájékoztatón a miniszterelnök azon nyilatkozatát is visszaidézte, amelyben a kormányfő reményét fejezte, ki hogy a pénzalap révén gyorsabban tudnak életet lehelni az elpusztult térségbe, és támaszt nyújtani azoknak, akik máshol akarnak új életet kezdeni.
Kétszer ad, aki gyorsan ad, és semmit se ad, aki késve ad - jelentette ki a szóvivő.

Beszámolt arról, hogy a helyiek elsősorban tartós élelmiszert, ruhát és tisztítószereket, tisztítóeszközöket kértek, így az adomány egy része ezeket tartalmazza.

Hozzátette: az adománygyűjtés során bútorokat is kaptak, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat segítségével osztanak szét.

A szóvivő tájékoztatása szerint az adományokat Gőgös Zoltán szocialista országgyűlési képviselővel együtt adják át a devecseri polgármesternek péntek kora délután.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását