2023. június 6. - Norbert, Cintia

Pluszkiadást jelent a kisebbségi kormány a Fidesz szerint

A Fidesz szerint, ha a szocialisták kisebbségi kormánya megéri az egy évet, akkor ez mintegy százmillió forint plusz kiadást jelenthet a költségvetésnek - mondta a párt helyettes szóvivője szerdán, Budapesten.
2008. május 7. szerda 17:46 - Hírextra

Ha a kormány megéri az egy évet, akkor a végkielégítések több mint húszmillió forintba kerülnek, a két új miniszteri és egy új államtitkári poszt költsége meghaladja a 40 millió forintot. Ha ehhez hozzávesszük a ma még pontosan nem ismerhető járulékos kiadásokat is - új kabinetek létrejöttét, új mobiltelefonokat, új autókat, dologi és személyi kiadásokat -, akkor a kiadások nagysága megközelítheti a százmillió forintot - közölte Cser-Palkovics András sajtótájékoztatón.

Mint mondta, ebből az összegből megvalósítható lett volna a szentesi légimentőbázis, ami az emberek érdekeit szolgálta volna. Közölte: felvetődik a kérdés, hány emberéletet lehetett volna eddig megmenteni, vagy hányat lehetne megmenteni a jövőben, ha ezt a tervet valósította volna meg a kormány.

Cser-Palkovics András közölte: Gyurcsány Ferenc az emberek akaratát semmibe véve összetákolt egy kormányt, amiben újra megtalálhatók korábbi üzletfelei, és ennek költségei az adófizetőket terhelik.

A politikus megismételte pártja korábbi álláspontját, miszerint Gyurcsány Ferenc felajánlhatta volna lemondását a köztársasági elnöknek, de kérhetett volna bizalmi szavazást is maga ellen az Országgyűlésben. Ehelyett a kormányfő annak ellenére ragaszkodik görcsösen a hatalomhoz, hogy már korábban elvesztette a társadalom támogatását, és most elvesztette a parlamenti többségét is - mondta Cser-Palkovics András.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását