2024. április 28. - Valéria

Összegyűjthető a szükséges számú aláírás a Fidesz szerint

A Fidesz szerint nem kétséges, hogy össze lehet gyűjteni a szükséges mennyiségű aláírást a parlament feloszlatására irányuló népi kezdeményezéshez; a párt szóvivője azt követően beszélt erről, hogy az Országos Választási Bizottság kedden hitelesítette a j
2008. május 7. szerda 19:02 - Hírextra

Nem kétséges, hogy a törvényben előírt számú aláírást össze tudják majd gyűjteni a kezdeményezők. Ha ez így lesz, akkor a parlamentben senki nem tudja elkerülni azt, hogy egyenként is állást foglaljon ebben a kérdésben - mondta Szijjártó Péter szerdán, sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva.

A Fidesz tudomásul veszi az OVB döntését - jelentette ki a szóvivő, majd hozzátette: az utóbbi időben minden közvélemény-kutatás azt mutatta, a választók többségének az a véleménye, hogy a válságból a kiutat az előrehozott választás jelentené.

Mint mondta, a Fidesz álláspontja ebben az ügyben világos és következetes, az embereknek minél előbb vissza kell adni azt a lehetőséget, hogy döntsenek a jövőről.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén hitelesítette a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány által benyújtott, a jelenlegi Országgyűlés feloszlatására irányuló országos népi kezdeményezés aláírásgyűjtő ívét.

A hitelesített íven az szerepel: "Kezdeményezzük, hogy a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlatását."

Népi kezdeményezés esetén két hónapon belül ötvenezer érvényes aláírást kell összegyűjteni. Ha az aláírásgyűjtés érvényes, akkor az Országgyűlésnek napirendre kell tűznie a kérdést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását