2024. április 19. - Emma

Mandela és a Sweet Dreams

Világsztárok ünneplik június 27-én Nelson Mandela volt dél-afrikai elnököt, egykori polgárjogi harcost a 90. születésnapjára szervezett londoni koncerten. Június 27-én, a Hyde-parkban ott lesz a U2, a Queen együttes Paul Rodgersszel, Annie Lennox, Leona
2008. május 6. kedd 14:49 - Hírextra
A Mandela-koncertek mindig fontos zenei és politikai események voltak: az elsőt 1988-ban a Wembleyben rendezték az akkor még börtönben lévő politikus 70. születésnapját ünnepelve és szabadon bocsátását követelve. Két évvel később kiszabadulását is koncerttel ünnepelték, szintén a Wembleyben.

A mostani koncert sztárjai között lesz sajtóértesülések szerint a Simple Minds, a Razorlight, Amy Winehouse (akinek drogfüggőségéről egyre riasztóbbak a hírek), Shirley Bassey, Eminem, a Corrs együttesből Andrea és Sharon, Eddy Grant, az olasz Zucchero (aki éppen Budapesten koncertezett hétfőn.)

Természetesen afrikai zenészek is köszöntik majd Mandelát, aki egyébként július 18-án tölti be a kerek évfordulót. Hazájából a Soweto Gospel Choir, Papa Wemba, Sipho Mabuse, Loyiso valamint a Nagy-Britaniában született, jelenleg Dél-Afrikában élő Johnny Clegg.

A jegyeket péntektől árusítják, de a 46664 weboldalon kedd estig lehet regisztrálni az elővételért. (A 46664 volt Mandela rabszáma a börtönben.)

A politikus a közelgő koncert kapcsán kijelentette: a nevét viselő jótékonysági szervezetek fel akarják használni születésnapját arra, hogy alapjaikat növeljék, s ehhez ő maga is segítséget kíván nyújtani.

Mandela születésnapját júliusban megünneplik majd hazájában is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását